Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
“Partia” vendimtare e të pavendosurve-Shkruan;Preç Zogaj

“Partia” vendimtare e të pavendosurve-Shkruan;Preç Zogaj

                      Sondazhet e shumta për zgjedhjet e 25 prillit, serioze shumica prej tyre sa i takon reputacionit të kompanive të kontraktuara për t’i realizuar, kanë të përbashkët një të dhënë: përqindjen e lartë të zgjedhësve që nuk kanë vendosur akoma për cilën parti do të votojnë. Përqindje që shkon nga pesëmbëdhjetë deri në njëzet për...

Post
Gluha e bukur arbërisht edhe sot, shkruhet e flitet o Rron Gjinovci ,se as paraja e shitur se lan këtë fakt të shpifur që e thua..-Shkruan; Arsim Prizreni

Gluha e bukur arbërisht edhe sot, shkruhet e flitet o Rron Gjinovci ,se as paraja e shitur se lan këtë fakt të shpifur që e thua..-Shkruan; Arsim Prizreni

          Njëra  nga  figurat me  emblematike  e gjithë  historisë  kombëtare   ishte  dhe ende  vazhdon të mbete   figura poliedrike e   e Gjergj Kastriotit _Skënderbeut. Ajo  figurë  dihet  botërisht se si arriti  tek kjo fame  ,jo  vetëm për mes  forcës , por përmes dijes  dhe  kualifikimeve , Si  anëtar  anëtarë i familjes fisnike të Kastriotëve   u dërgua...

Post
Për ta devalvuar edhe qeverisjen lokale edhe kuvendin e punën e tij ke dhënë kontribut të jashtëzakonshëm –Shkruan;Haziz Hodaj

Për ta devalvuar edhe qeverisjen lokale edhe kuvendin e punën e tij ke dhënë kontribut të jashtëzakonshëm –Shkruan;Haziz Hodaj

Mytaher Haskuka! Rri rri dhe gjuaju kuvendit, e ke gjetur ilaçin për të tërhequr pas vetit tru shpëlarët që për fat të keq janë në numër të konsiderueshëm tani! Më thuaj Kryetar: 1. Kur ke biseduar me anëtarët e kuvendit për një vendim me peshë për qytetin? 2. Kur ke kërkua votë nga anëtarët e...

Post
Deklarata e sotme në kuvend a po e sakrifikon Mytaher Haskukën??!! Shkruan;Drita Prizreni

Deklarata e sotme në kuvend a po e sakrifikon Mytaher Haskukën??!! Shkruan;Drita Prizreni

   Deklarata e sotme në  Kuvendin Komunal të  Prizrenit e bërë nga  kryesuesi i  kuvendarëve  të VV në  Asamblenë  komunale  të Prizrenit Karanfil Haxhillari, duke  akuzuar  tepër  rëndë  kryetarin  komunës Mytaher  Haskuka ..’’ Turp të  qoftë  kryetar, Për tri vite e gjysmë  asnjëherë  nuk na ke konsultuar  për asnjë temë, kurse  ti duhet të shohësh...

Post
Tellallët e Serbisë shohin ëndrra me sy hapur për ndarjen e PDK-së,kur ajo po bëhet gjithnjë e më unike-       Shkruan Salih Çoçaj

Tellallët e Serbisë shohin ëndrra me sy hapur për ndarjen e PDK-së,kur ajo po bëhet gjithnjë e më unike- Shkruan Salih Çoçaj

     Tani kur  përfunduan  zgjedhjet e  jashtëzakonshme të  Kosovës  mbajtur me 14 shkurt, por  jo  me të  gjitha  votat ende të numëruara, Të  thuash se  ende  frika e  të shiturve  tek Serbia ose  edhe më keq  tek Rusia, ende  po frikësohen se  PDK-ja ka  forcën e  shtetësisë  ashtu siç  edhe bëri edhe pse  ishte në...

Post
REAGO E MBROJE VOTËN TËNDE!-Shkruan;Ymret Reshiti , analistë

REAGO E MBROJE VOTËN TËNDE!-Shkruan;Ymret Reshiti , analistë

Në mbrojtje të votës së mërgatës! Çdo veprim apo vendim i KQZ-s që cenon votën e mërgatës duke e shpall të pavlefshme pa asnjë bazë juridike apo e ndikuar nga politika ditore e partive që e kanë kapur shtetin, konsiderohet keqpërdorim i detyrës zyrtare dhe vepër penale. Prandaj, i ftoj mërgimtarët që kanë votuar në...

Post
Nuk leckoset Hasi o Albin Kurti me dromca të Rusisë..        -Shkruan;Drita Hasi

Nuk leckoset Hasi o Albin Kurti me dromca të Rusisë.. -Shkruan;Drita Hasi

    U tmerrua  Hasi,  kur në agun e mëngjesit,të para dy tri ditësh  u skuq  nga leckat e Republikës së Kinës,  dhe  njerëzit atë mëngjes  befasishëm  mendonin se  ndërroi bota, erdhi Republika e Kinës në  Hasin e legjendave  që nga  Skënderbeu e deri tek  lavdia e  kohës kur ky rajon ishte porta e lirisë .Po...

Post
Kush e formoi UÇK-në ,,Shqiptarët e tregojnë atë çka  nuk duhet , kurse e mëshefin atë çka e dinë tërë bota”.   Shkruan:Mr Arif Kabashi

Kush e formoi UÇK-në ,,Shqiptarët e tregojnë atë çka  nuk duhet , kurse e mëshefin atë çka e dinë tërë bota”. Shkruan:Mr Arif Kabashi

                  Këtë e kishte thënë At Gjergj Fishta 100 vite më par. Para disa dite, në vazhdën e fushatës elektorale Kujtim Shala tha UÇK-në e ka formuar LDK . E sikur të ishte Fishta gjallë do tia përkujtonte të mos thotë çka s’është , e të mos meshe atë që e dinë e tërë bota....

Post
Ministri që bëri epokë në kulturë tani në garë për Parlament

Ministri që bëri epokë në kulturë tani në garë për Parlament

‘’Ministri që bëri  epokë  në kulturë tani në garë  për Parlament’’ këtë  shprehje më ra ta dëgjojë disa herë  këtyre ditëve. Kjo gjithsesi se  kjo e detyron secilin nga ne të meditojmë më gjatë  për këtë  figura tashmë  karizmatike, të një të riu që  në  fakt  ai sa ishte Ministër i Kulturës  bëri aq  shumë,...

Post
Aktivitetet e Sylë Hoxhës janë evidente në të gjitha fazat e shtet-ndërtimit të Kosovës.

Aktivitetet e Sylë Hoxhës janë evidente në të gjitha fazat e shtet-ndërtimit të Kosovës.

                Sylë Hoxha  i lindu më 1955 në fshatin Gjonaj-Prizren. Shkollimin fillor e kreu në fshatin e lindjes, ndërsa shkollimin e mesëm në Prizren. Studioi në Fakultetin Juridik në UP. Ishte aktivist i LDK-së që nga themelimi i saj në dhjetor 1989 .Për një kohë të  gjatë  pos  aktiviteteve të tija pastaj  në nevojën politike...