Debat për hapësirën e hapur e gjetjeve arkeologjike te Sheshi I Dëshmorëve

0

Drejtoria e Kulturës në  Prizren sot, ka  ftuar një debat  në  bashkëpunim me  drejtorinë e  Urbanizmit dhe  Shërbimeve  Publike, e të  ftuar ishte edhe Drejtoresha e Trashëgimisë   nga Ministria  kulturës  si dhe  drejtori I Qendrës  Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren bashkë më arkelogët e  kësaj qendre ,që  bashkarisht të diskutojnë  lidhur me hapësirën e hapur e cila ka mbetur  e hapur që nga  viti 2014  jo e trajtuar  ashtu siq  duhet . Prandaj  sot  drejtoreshë e drejtorisë së Kulturës Emelia  Rexhepi, me këtë rast  ka theksuar se  tani jemi duke  dashur që  këtë  qështje ta shohim bashkarisht  dhe të  vijojmë deri tek një  rezultat konkret ,sepse  ajo  është duke e dëmtar edhe imazhin e kësaj pjesëe të  qytetit.

Me këtë rast  drejtoresha  për Trashëgimi  prnë Ministrisës ë  kulturës  Vjollca Aliu  tha se ne ende nuk kemi një projket konkret në këtë drejtim,

Drejtori i QRTK në  Prizren Samir Hoxha, ka  theksuar se ajo deri më tani ka mbetur e  tillë edhe për shkak të  mjeteve materiale  dhe se ai tha  arkelogët  e dijnë dhe rëndësinë e madhe  që ka  ky objeket.

Drejtortët  Osman Krasniqi  dhe  Beni Kizolli me këtë rast  kanë  shtuar se  ata  do të jen kohorent  për të ndihmuar këtë  projekt, Sepse  edhe e dijnë rëndësinë  këtij projekti

Arkeologu nga  QRTK  Vesel Hoxha  tha se  është  fatkeqësi  që  ajo gjetje arkelogjike nga  viti 2o14  ka mbetur  e hapur dhe   se ajo në vete  ka një rëndësi të  madhe për Prizrenin, Është  e vetmja dëshmi e prekshme  për të na  bindur se Prizreni, është qytet i lashtë  dhe  se  që në kohën e  romakëve  ky qytet ka pasur një civilizim.

Kurse përfaqsuesë të shoqërisë  civile  si Valon Xhabali e  Ares Shporta  kanë kërkuar që  proekti  për këto  gjetje  të bëhet publik dhe te  gjendet një  zgjidhjeqendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *