Sot, u nda nga jeta në moshën 84 vjeqare një nga mësueset e para në Zhur-Nazende/Gjurgjealo/ Susuri.

0

          Sot, u nda nga jeta në moshën 84 vjeqare një  nga mësueset e para në   fshatin Zhur të  Prizrenit  Nazende/Gjurgjealo/ Susuri.E cila  deri në   pension ka dhënë  kontributë  të  palodhur  për shkollën shqipe. Ajo pas një  sëmundje  të   shkurtër  sot, ka ndërruar jetë .

Njëri nga ish nxënësit e   Mësueses së  popullit, Ridvan Hoxha, e përkujton me respekt të  veqantë  Mësuesen  e parë  të  tij.”  Një falemenderim personal për ish mēsuesen t’ime për kontributin e dhënë në misionin human.Ishte pjesë e plejadës së mësueseve të  gjeneratave të lavdishme nga gjinia femërore.”

Mësuesja  Nazë ,  siq e ka njohur shumica e  mësimdhënësëve dhe nxënësëve  ishte  një  mësuese  që  me ngrohtësinë  e sajë   ka  ofruar  nxënës  e gjenerata të  shumta.Ishte ndër mësueset e  para   të   asaj kohe  që   kishte thyer barrierat dhe ia kishte mësyer bankave të  shkollës  për të   hapur dritë  dielli e dije mbi shqiptarët./qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *