Qytetarët po paguajë deri në 2 mijë euro për ilaçe për Covid, reagon Zemaj

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka komentuar mungesën e barit Remdesivir që përdoret për trajtimin e COVID-19.


Një ampulë e këtij bari shitet deri në 200 euro copa.Ministri Zemaj tha se ky bar nuk ka qenë pjesë e listës së barnave esenciale.

Sipas tij, janë në procedurë të blerjes dhe shumë shpejt do të jenë në dispozicion. “Ne kemi nisë procedurën nga MSH për blerjen e dozave të caktuara të Remdesivir. Shumë shpejt do ta kemi në dispozicion, sapo të përfundojnë procedurat”, tha Zemaj.

Një tjetër ilaç që po përdoret për të trajtuar COVID-19 është edhe Favipiravira, e cila në barantore po kushton deri në 75 euro.Por Zemaj thotë se ky bar gjendet nëpër spitalet tona.

Ai ka kërkuar të lajmërohen rastet kur pacientët nuk mund të furnizohen me këtë bar.

“Favipiravir e kanë të siguruar pacientët. Janë diku 22 mijë copa. Kushdo që nuk arrin ta marrë këtë tabletë nga spitalet dhe i kërkohet që ta blejnë, le të lajmërojnë tek unë, apo tek Inspektorati”, tha Zemaj tek Jeta në Kosovë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.