Sot më 3 Prill, bëhen 35 vite që arrestohet e me 6 prill bie  për të mos vdekur kurrë Dëshmori i lirisë Xhemajli Berisha

Sot më 3 Prill, bëhen 35 vite nga dita kur punonjësit shqipfolës të UDB, e arrestojnë profesorin dhe atdhetarin Xhemajli Berisha, në vendin e tij të punës, në shkollën ekonomike “Ymer Prizreni”.

Tre ditë më vonë, më 6 Prill 1989, e ekzekutojnë barbarisht dhe e hedhin nga ndërtesa e sigurimit shtetëror serb, duke u munduar ta paraqesin rastin si vetëvrasje. Për 35 vite me radhë ne si familje kërkojmë zbardhjen e këtij rasti, por heshtja institucionale e individuale e akterëve të krimit vazhdon. Vdekja e  profesorit Xhemajli atëbotë  ishte e rëndë dhe padyshim se pos profesorit u arrestua edhe  vëllai i tij po kështu një atdhetar  i dalluar Skender Berisha, kështu kjo familje  u bë halë në syt e  Serbisë, dhe nuk  i ndalën kurr dënimet dhe torturat ndaj kësaj familje atdhetare. Profesor Xhemajli Berisha, ishte  i dalluar  në idealin tij dhe  asnjëherë nuk  u dorëzua  pa asnjë  tutorizmi sllav. Ishte  një idealist që  mbi të  gjitha e donte  dhe nderonte  bashkimin e atdheut , për të cilën shpesh thoshte jeta  është asgjë, por  mbi të  gjitha është  Shqipëria dhe  liria e plotë  e Kosovës. Ne  edhe 35  vite  pas  ende  nuk po e bëjmë realitet  një  kërkesë të  profesorit, Kjo ndoshta  me  fajin e zhvillimeve  globale  apo politikave ndërkombëtare, por   së pari shqiptarët duhet të  jene një e pas kësaj vije  edhe  bashkimi,Të  shpresojmë se  ideali i profesor Xhemajli Berishës heret a vonë do të bëhet realitet//QendraPress.com/