Çaste poetike me poeten; Remzie REXHBOGAJ

TROKITA NË PORTË

__________________________

Trokita për të hyrë

Në portën e festave

Aty dëgjova zërin tënd

Në këngën e flamurit

Trokita për të hyrë

Në portën e urtësisë

Aty gjeta shpirtin tënd

Që ngjante në shpirtin

E Nënës Tereze

Me bamirësitë tuaj

Ndaj njerëzisë

Trokita për të hyrë

Në portën e dashurisë

Të të rinjve

Aty ndjeja atë sinqeritetin tënd

Si në dashurinë e Zhulietës

Trokita për të hyrë

Në portën e hyjnive

Aty pashë fytyrën tënde

Si pikturë e Perëndisë

Trokita për të hyrë

Në portën e kujtimeve

Aty je Ti çelësi i lumturisë tonë

Të dikurshme

Trokita dhe trokita.

Shkurt 2024

Remzie Rexhbogaj

/www.QendraPress.com/