Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Masat… nuk kanë ndryshuar aspak, janë ato që ishin edhe muaj më parë… -Shkruan: Bletë H. Berisha Prizren,juriste

Masat… nuk kanë ndryshuar aspak, janë ato që ishin edhe muaj më parë… -Shkruan: Bletë H. Berisha Prizren,juriste

Masat anti Covid – 19! Masat anti Covid-19 janë mase të nevojshme, thjeshtë të mos vijmë në pikën e një viti më parë, të mbyllemi. Nuk besoj që do të mundnim ta përballonim mbylljen, sepse edhe si shtet do të dështonim 100%, thjeshtë do të shkatërroheshim financiarisht e moralisht. Shtetet Evropiane kanë marrë masat e...

Post
Masat anticovid janë më të rënda  se sa duhet duke pa gjendjen në terren-Shkruan;Prof .Lumnije Rakaj ,kryetare  e Gruas Demokratike Prizren

Masat anticovid janë më të rënda se sa duhet duke pa gjendjen në terren-Shkruan;Prof .Lumnije Rakaj ,kryetare e Gruas Demokratike Prizren

          Masat anticovid janë më të rënda  se sa duhet suke pa gjendjen në terren , Sepse   nëse e shikojmë situatën epidemiologjike ne Kosovë ku numër i rasteve pozitive është shumë i vogël pastaj pa asnjë rast me vdekje tani e disa  ditë radhazi. E kemi informacion se  dhe hospitalizimet janë   gati  zero, mendojë se...

Post
Ne nuk guxojmë të mos marrim mësim nga e kaluara kur tash Evropa dhe vendet fqinje kanë aq raste me covid-   Shkruan .Dr Xhevat Elezkurtaj ,drejtor i QKMF-së.

Ne nuk guxojmë të mos marrim mësim nga e kaluara kur tash Evropa dhe vendet fqinje kanë aq raste me covid- Shkruan .Dr Xhevat Elezkurtaj ,drejtor i QKMF-së.

                Nëse e shikojmë situatën epidemiologjike ne Kosovë ku numër i rasteve pozitive është shumë i vogël dhe hospitalizimet zero mendojë se masat e reja të qeverise janë mjaftë shtrënguese . Ne nuk guxojmë të mos marrim mësim nga e kaluara kur tash Evropa dhe vendet fqinje kanë aq raste me covid dhe frika e...

Post
Gjendja ne krahasim me vendet fqinje tek ne është ma stabile andaj gradualisht duhet te lirohet ekonomia-Shkruan Nezir Osmani ecc,i diplomuar

Gjendja ne krahasim me vendet fqinje tek ne është ma stabile andaj gradualisht duhet te lirohet ekonomia-Shkruan Nezir Osmani ecc,i diplomuar

Masat anticovid nga Qeveria me duken pak te shtërngura më tepër .Gjendja ne krahasim me vendet fqinje tek ne është ma stabile andaj gradualisht duhet te lirohet ekonomia sidomos ajo hoteliere. Ndërsa me duket e tepërt ora policore e cila duhet te hiqet sepse vendi nuk ka masa te jashtëzakonshme dhe ma merr mendja qe...

Post
Deri tani nga premtimet e dhënë mbi 400 milion euro nga pakoja ringjalljes ekonomike nuk është bër asnjë ndihmë – Shkruan;Msc , Afrim Tejeci,Kryetari i Odës  së Prizrenit

Deri tani nga premtimet e dhënë mbi 400 milion euro nga pakoja ringjalljes ekonomike nuk është bër asnjë ndihmë – Shkruan;Msc , Afrim Tejeci,Kryetari i Odës së Prizrenit

Derisa aparati shtetëror dy muajt e fundit ishte i zënë me çështje që lidhen me fushat politike morën me çështje të zgjedhjeve lokale .Ndërsa çështjet që janë me rëndësi për sektorin privat si rishqyrtimi i masave të shëndetësisë,dhe strategjisë rreth politikave fiskale janë injoruar plotësisht. Deri tani nga premtimet e dhënë mbi 400 milion euro...

Post
Dyshoj se virusi vështirë do të asgjësohet, por dyshoj se do të shëndrrohet në variante tjera-Shkruan;Msc.Lule Alidema Psikologe Klinike

Dyshoj se virusi vështirë do të asgjësohet, por dyshoj se do të shëndrrohet në variante tjera-Shkruan;Msc.Lule Alidema Psikologe Klinike

Përderisa ende kemi prezent covid 19, patjetër se janë të nevojshme masat anticovid. Shumëkush po shpreson te vaksinat, mirë dyshoj që vaksina mund ta lehtësoj sëmundjen por jo ta parandaloj, andaj duke parë se ende virusi është mes nesh nuk kemi zgjedhje as mundësi tjetër parandaluese përpos kujdesit të vetsecilit për veten e vet. Dyshoj...

Post
Shpresojmë qe fitorja e Shaqir Totaj është për të mirën e qytetit dhe të qytetarëve te Prizrenit-/Shkruan ;Mr.Afrim Tejeci,kryetar i Degës ë AKR-së

Shpresojmë qe fitorja e Shaqir Totaj është për të mirën e qytetit dhe të qytetarëve te Prizrenit-/Shkruan ;Mr.Afrim Tejeci,kryetar i Degës ë AKR-së

       Pas certifikimit nga ana e KQZ, duke filluar nga dita e sotme , kryetari i komunës së Prizrenit z. Shaqir Totaj. Shpresojmë por edhe fuqishëm besojmë se për qytetin tonë të dashur Prizrenin, do të fillojë një etapë e re e prosperitetit dhe zhvillimit ekonomik . Të shpresojmë qe fitorja e Shaqir Totaj është...

Post
Edhe festat e ardhshme të nëntorit, popullin-pra vendin tonë do ta gjejnë pa të drejtën më elementare që i takon një populli, lëvizjen e lirë- liberalizimi e vizave    /Shkruan;Shani Berisha historian

Edhe festat e ardhshme të nëntorit, popullin-pra vendin tonë do ta gjejnë pa të drejtën më elementare që i takon një populli, lëvizjen e lirë- liberalizimi e vizave /Shkruan;Shani Berisha historian

                    Ka kohë që vendi ynë, ndoshta më shumë e më mirë se shumë vende tjera të rajonit ka plotësuar kriteret e vëna nga komisioni i bashkimit evropian mbi lëvizjen e lirë të qytetarëve- liberalizimin e vizave! Por, duke i pasur parasysh shumë fakte dhe qëndrime të BE nga e kaluara historike, të padrejtësive mbi...

Post
Të bëhet liberalizimi i vizave, dhe bashkimi Kosovë-Shqipëri është një arsye shumë e mirë/Shkruan:Mr Besnike Aliaj

Të bëhet liberalizimi i vizave, dhe bashkimi Kosovë-Shqipëri është një arsye shumë e mirë/Shkruan:Mr Besnike Aliaj

                   Të bëhet liberalizimi i vizave, dhe bashkimi Kosovë-Shqipëri është një arsye shumë e mirë për të gjithë shqiptarët anë e mbanë, për të festuar në vitin e ardhshëm festat e Nëntorit. Edhe pse kam frikë që Kosova do të zbrazet , rinia do të largohet ashtu si tani që janë duke bërë të pamundurën...