E mërkura poetike me poetin;Gëzim AJGERAJ

ÇASTE HESHTJEJE NË ALPE

——————————————

Pranë një imazhi të zymtë

Të vjeshtës së vonë Alpike përtej dritareje

Monotonia e ditës dremit në heshtje

vetëm ndonjë gjethe

Nga pema përtej oborri ia prish qetësin e ditës

Tek i thot lamtumirë stinës në degë

Një zog i vetmuar

Hidhet her andej e her këndej degëve

Të pemës së zvershur nga mosha e stinës

Që s kishte mbetur kokërr peme

Më kot kërkoi e kërkoi

Dhe u ngjit flatrave

E ia mbathi kush e di ku

Për në strofullën e tijë

Një imazh dëshprimi ra pranë dritares

Dhe portretit të tijë të përmalluar

Asnjë lajm nuk i erdhi nga larg

Pos vegimet që ikën

Dhe e lan të vetmuar

Në n tavernën Alpike

/www.QendraPress.com/