“Qeni i keq ta sjellë ujkun n’torishtë”! popullore!-Shkruan ;Zafir BERISHA

                    Si lojtar amator që është në jetën politike dhe diplomatike, Albini e kishte humbur topin që e mbante Kosova në raport me Serbin që nga 1999. Serbia përmes propagandës, një pjesë të së cilës e ka përvetësuar dhe përdorën edhe VV për interesa të politikës ditore, ka arritur me i shpërla trurin një pjese të madhe të shqiptare e mos të flasim për serbët.

Prandaj nuk kemi pse befasohemi që serbëve të Kosovës, Serbisë ja ka ngulitur në kokë “Kosova është e tokë serbe” logjik politike kjo që nga mesjeta, e për të cilën ata po “luftojnë” edhe sot.

Serbia dhe Vuçiqi me shumë mjeshtëri po i përdorën veprimet adoleshente të Albinit, në betejën politike e diplomatike kundër Kosovës.

Pasi Vuçiqi ka qenë ministër i Millosheviçit (1998/99), ai e di mirë çka dmth mospërfillja e sugjerimeve të SHBA, BE dhe shteteve të Kunti-it, prandaj me shumë elegancë, po e shfrytëzon këtë situatë për ta goditur Kosovën e cila tashmë për herë të parë nuk është në përputhje me politikat strategjike të perëndimit.

Me përfaqësua Kosovën në betejën përfunfimtare kundër Serbisë, e me i mbajë të kënaqur trushpërlarët e sektit të VV, nuk shkon!

Ramet për së gjalli mi thënë Kadris kur i thonte Al-binit; ki me k’thy Serbinë në Kosovë! Si do që të rrjedhin gjërat, ne

%d bloggers like this: