TRI VITE NGA NDARJA ME KAPITEN XHAVIT ELSHANIN – KOMANDANT –LEOPARDIN

              Tre vite nda nga ndarja me njërin nga eprorët më të shquar të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga ZO e Pashtrikut.

Ishe shembulli dhe morali më i mirë për të gjithë luftëtarët e lirisë, ishe tmerri i armikut dhe trathëtarëve të kombit.

Ndër beteja kur të tjerët e humbnin shpresën ti ishe shpresa dhe morali luftëtarëve të lirisë duke shtegtuar herë në Pashtrik e herë në Dukagjin. Heroizmi dhe lufta e jote do të kujtohen ndër breza..

sepse gjithmon ishe në ballë të aksioneve kundër armikut.

Ti ishe një profesionist me të cilin mburreshim të gjithë, një komandos i vërtet qe do ta kishin zili edhe njësitet elite.

Ishe i plagosur, i burgosur dhe i harruar….

Edhe sot më kujtohen vitet e pas luftës me uniformën e TMK-së në Batalionin e Gardës, ashtu sikurse në luftë edhe në Paqe ishe i gatshëm dhe në ballë të sfidave kapiten Xhavit Elshani.

Lavdi jetës dhe veprës sate/rikujton Rrahim BEKTASHI/www.QendraPress.com/