E mërkura poetike me poeten;- Minire Rukovci HYSENI

Mos ma luani megjën

————————————-

U përballa, po me çka s’u përballa

Më vranë, por edhe unë vrava

Kokëfortë e kokëlartë qëndrova

Nuk u gjunjëzova e nuk u përgjërova

Ruajta nderin, dinjitetin e krenarinë

Edhe pse më vranë, poqën e dogjën

Prap jam gjallë dhe e fortë dua të jem.

Më dogjën shtëpitë gjer në kulmë

Por ato forcuan rrënjët në themele

Më dogjën mish, kockë e zemër

Por jo edhe shpirtin e ndjenjën

Andaj kam të njejtin emër DARDANI

Shpesh më mbështetën për muri

Por atëherë i pështyja në fytyrë

Për tu tregua se janë të pa fytyrë

Por i pa lëkudur mbeti guri

Sot mos ma luani megjën.

/www.qendrapress.com/