Home kulture e art

Category: <span>kulture e art</span>

Post
Çaste poetike me poeten: Teuta Shaqiraj

Çaste poetike me poeten: Teuta Shaqiraj

Prag mbrëmjeje.. ________________________________ Mirembrema ti mik shpirto i trazuar! Mbahu ti vëlla, mbahu, me mendimin e rrudhur! Dashuro ti dashuro ti jetën me buzën dritheruar! Spiranca ngulur kushedi në ç’port ankoruar.. , . Mirëmbrëma edhe ti zemër munguar mes yjeve! Vrapojnë copëza kujtimesh lëndinave me hapin e engjejve. Mirëmbrëma ti mall i djegur tinëzisht shkrepur...

Post
Çaste poetike me poetin; Adelina Pali

Çaste poetike me poetin; Adelina Pali

JAVË E ZYMTË ————————– E hëna… vjen si një ditë ku një trëndafil pres. E të më afrohet me shpresën e madhe, ndaj syndritur një pishtar në dorë ndez, Të të ndriçoj rrugën…ti do të vish kësaj radhe. E marta… kaloi shpejt ashtu si pakuptuar, duke parë atje në fund të rrugës, poshtë. Une rri...

Post
Çaste poetike me poeten;Irena Hoxha

Çaste poetike me poeten;Irena Hoxha

DHIMBJA E VATANIT —————————— Sa mblidhet uji në dorë sa mban mali në verë borë, sa rri lumi në një shtrat sa dita, u kthye në natë! Sa mblidhet llavë e vullkanit aq, shuhet dhimbja e vatanit! #IrenaHoxha

Post
Çaste poetike me poeten;Brixhilda Dede

Çaste poetike me poeten;Brixhilda Dede

KUJTESE ——————- Ai, erdhi,.. Pa lajmëruar, pa folur, Trokitur derës, Mbajtur duarve, kajrafile Syve te tij, lexohej zjarrmim qielli Krahëve te tij, Rruzulli, ngjare bahçe lulesh Puthja, Arome karafili kish *** Petale, shpërndarë pas përqafimi, Era,.. shume larg i pati çuar Aroma e tyre mbetur përgjithnjë Ne fragmente qiejsh, te kaltër

Post
Si falënderim për Qendrapress.com të Prizrenit:Shkruan;Prof.Sabit Rrustemi

Si falënderim për Qendrapress.com të Prizrenit:Shkruan;Prof.Sabit Rrustemi

                           Në qershorin e vitit 1997, në Prizren mbahej Festivali i Folklorit, organizuar atë kohë nga FR i LDK-së, në kuadër të një Manifestimi që quhej “Vullneti rinor”. Valltari i njohur anembanë Kosovës e jashtë saj, Zija Aliu, mori pjesë me ansamblin e njohur të këngëve dhe valleve, “Gurra”, nga Gjilani. Organizatorët e Festivalit, duke...

Post
E diela poetike me poetin;Sahit Osmani

E diela poetike me poetin;Sahit Osmani

DIELL I JETËS SIME ————————————— Kyçi i gjithçkaje të ndritshme je ti një rreze jotja si Levë e Arkimedit s’më la që ta humb drejtpeshimin nga dallgëzimi i artë i rrezatimit Pushteti yt aspak s’më ka trembur ai më fliste me shkëlqimin diellor me aromat dhe bukurinë e luleve shembëllimi më ka bërë ta ndjek...

Post
E diela poetike me poetin:Syhejl Havolli

E diela poetike me poetin:Syhejl Havolli

TEK ZEMRA VESHIN ZGJAS ——————————————- Mikut tim Prof. dr. Nebi Islami U takuam rastësisht, u shkrep kjo foto qëllimisht s’ka rëndësi nga kush e kam mik si askush Këtej pari kemi qenë shpesh Me zemër e shpirt prush Nga një rrugë te një tjetër Shtruar me gurë të vjetër Tek zemra veshin zgjas Sytë më...

Post
E diela poetike me poetin:Sabit Rrustemi

E diela poetike me poetin:Sabit Rrustemi

I GJITHANSHMI ____________________________- ( Nipit tim, Zija Aliut, që ndërroi jetë para pak ditësh ) nuk kam menduar se t’lë pa frymë vdekja Ty larg qoftë as edhe një çast thosha me vete s’ka qysh ta ngjet se ti lehtësisht me një lëvizje trupi dore a syri mund ta lije duke qeshur a folur vetëmëvete...

Post
E diela poetike me poeten:Valbona R. Hadri

E diela poetike me poeten:Valbona R. Hadri

Eja —————- Më merr me vete aty ku të parët tanë, shtruan sofrën me ëmbëlsi e dashuri, me respekt e bujari,aty ku u lidh fjalë e besë burri, ku u nis farë e fisit tim. Dua të kalëroj nëpër ato fusha e male , të thëpisura me shkëmbinjë. Mbi gurët e kështjellave ku shqipet fluturojnë,...

Post
E diela poetike me poetin;Agim Desku

E diela poetike me poetin;Agim Desku

PËLLUMBAT ——————— Mos u thëntë ma ta shoh sërish diellin ëndërr A nuk mjaftoj jeta ime n’shekujt t’ferrit Dëshmitar kisha veç pëllumbat e lirë Të vetmit që fluturonin afër diellit dhe për diellin Dëshmitarë tjetër i kisha sytë e vërbuar Të nënës sime pa liri Që u shndërrue n’legjendë Për lirinë e popullit tim Dhe...