E shtuna poetike me poetin;Elham PASHA

Mbrapa turmës

————————–

Mē rrëmbeve gjarprin e fjalëve

dhe e preve në tre pjesë.

Njëri vesh këpucët e ditës ,

tjetri u bë ,natë e radhëve

e unë,mbeta strumbullar në mes.

Ç’t’u desh gjarpri i shtëpisë,

që ruan bukën nga helmet?

Fjala këput çdo gjarpër…

Mbyt e çdo mjegull ,fryme…

E nata,e vdes ,ditën përmbi dritë.

Ajo është bija e nepërkës

dhe folën e gjen tek ti…

Unë vazhdoj rrugën në dy krah’ ,

të hapur si në fushë loje,

që nata të mos e martoj me ditën,

vetëm me një fjalë goje.

M’a rrëmbeve gjarprin e fjalëve …

Çdo sekondë,veten e quaj të mundur ,

ndonëse rrugëtoj e dashuroj…

Mos më prit:kurrë nuk do të vdes ,

se ka jetë e mbrapa turmës! /www.QendraPress.com/