Çaste poetike me poeten;-Pranvera QERIMI

Thumbim i zemrës

——————————

Armiku

 Kush? Pervecse ai ma dogji

shpresën e krejt çka me mbeti

mua ishte me djeg veten

Mjerimi, vuajtja, ankthi, dëshpërimi

me ec ne trupin tim si bubrreca,

te renditur nga komandanti i tyre vuajtja.

Eh…,unë e  shkreta me pak force qe kisha

Lëshoja dufin e frymëmarrjes dhe

 i largoja keto nga vallja

 Por kjo nuk ndodhi per shume gjate

Kur me erdhi lajmi qe nuk dëshiroja

me marre asnjëherë, me vrau shpresën

si me tyt, e krejt cka me mbeti mua

me vepru ishte premtimin qe ia

kisha dhenë vetes

 Ehh…

U ngrita ne këmbe me realizua ate

 qe ne koke gjithmonë e kam mendu,

qe ne orët e mëngjesit dëshirova

 me u largu nga kjo jete, qe e

kuptova qe s’eshte per mu

Dogja veten, se ma dogjen shpirtin

Frymova per femijet,

po femijet m’i moren.

Eh Kush?!

Armiku qe s’u pendu

Po ngriti kokën dhe u krenua

Po akoma ngrit kokën

Ky armik i vjeter

 Qe s’punon me tru e as me leter

Me ngjason me shqiponjën grabitqare

E pangopur

E pa shpirt fare.

/www.qendrapress.com/