Iku në  amshim regjisorja dhe aktorja Burbuqe Berisha

       Ministri i Kulturës së Kosovës  Hajrullah Çeku e  rikujton aktoren dhe regjisoren e madhe të  Kosovës  pasi që  ajo sot iku nga kjo jetë, duke lënë  vepra të shumta dhe  një kujtim të  paharruar për punën e sajë, ai  në  llogarinë tij   tij në  Fb ka shkruar’’  Lajm i trishtë. Burbuqe Berisha, iku para kohe. La pas një krijimtari të pasur filmike e teatrore. Ishte personalitet i veçantë i kulturës. Frymën e fundit e dha në Ministrinë e Kulturës. Kishte ardhur për punët përgatitore të koncertit të Operës, po e bënte regjinë e koncertit.
Ngushëllime familjes, komunitetit artistik dhe gjithë shoqërisë. Qoftë i përjetshëm kujtimi për jetën dhe veprën e Buqes.’’ Kurse edhe   qindra  figura e personalitete tjera sot  e kujtuan këtë  aktore  e regjisore   të  Kosovës, Ajo iku në moshë ët re  por  pas vete la një punë  të madhe   në artin artistik./qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.