Në Kosovë ka mbërritur një kontingjent i ri i KFOR-it turk

Misioni i NATO-s në Kosovë, ka njoftuar se ka mbërritur një kontingjent turk në kuadër të misionit të KFOR-it. Ai do të zëvendësojë një njësi të trupave italiane të dislokuara më parë, si pjesë e Forcave Rezervë të caktuar për KFOR-in.

“Dislokimi i kontingjentit turk pasqyron përkushtimin e palëkundur të KFOR-it për të vazhduar të ofrojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të mirën e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së bazuar në Sigurinë e Kombeve të Bashkuara. Rezoluta e Këshillit të Sigurimit, e vitit 1999. Është gjithashtu një demonstrim tjetër konkret i angazhimit të vazhdueshëm të NATO-s drejt sigurisë së qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor”, thuhet në komunikatën e KFOR-it.