E diela poetike me poeten;Lule Alidema

DITARI JETËS TIME

_________________________

Shfletoj ditarin e jetës time

Futem diku atje ke fillimi

Mes ditëve të jetës time

Gjej ndjenjë, emocione, fillime e mbarime.

Sa ditë të ndryshme numroka ditari im

Sa shumë përjetime gjej brenda tij

Ndryshime nga dita në ditë

Jeta qenka një e tërë histori.

Mendova…ti grisë ditët ku kam qarë

Ti lë vetëm ato ku kam qeshë

Por, jo jo nuk i heq dot

Kjo është jeta…ka gëzime por ka dhe lot.

Pas gjitha këtyre që paskam shënuar

Dalloj te vetja sa shumë paskam ndryshuar

Paska ditë që qenkam ngritur

Paska edhe ditë kur qenkam rrënuar krejt papritur.

Sa e guximshme paskam qenë

E paskam jetuar gjithë këtë jetë njeriu

Tek tash po e kuptoj

Se përse njeriu ditë për ditë po u hargjouka njejtë sikur qiriu…!

Lule Alidema

23.07.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.