Ministrja tregon sa muaj kanë në dispozicion qytetarët e Kosovës që të marrin paratë nga Trusti

0

        Ministra nga Qeveria aktuale nën drejtimin e Avdullah Hotit deklaruan ditë më parë se janë duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që t’u lejohet qytetarëve një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia.

Propozimi në fjalë ka ardhur në shprehje pasi mendohet se sado pak kështu do të ndihmohen qytetarët në këtë kohë krize që po kalojnë për shkak të problemeve që solli përhapja e koronavirusit.

E ky propozim sot ka marrë edhe rrugën institucionale pasi Qeveria Hoti, në mbledhjen e 15-të, ka miratuar projektligjin për rimëkëmbje ekonomike, e ku përfshihet edhe projektligji që mundëson tërheqjen e 10 përqindëshit të kursimeve nga Trusti.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka thënë se përmes këtij projektligji plotësohen dhe ndryshohen disa ligje të tjera.

Sipas Bajramit, përmes plotësimeve të bëra qytetarëve të Kosovës do t’iu mundësohet tërheqja e kursimeve prej 10 për qind nga Trusti pensional brenda një periudhe prej 4 muaj nga dita kur aprovohet.

  Kush është Rozeta Hajdari, të cilën Albin Kurti e propozoi për Ministre të Ekonomisë

“Qeveria e Kosovës në programin e saj ka një vëmendje për rimëkëmbje ekonomike. Përpos prioritet që i kemi dhënë në rishikimin të buxhetit ne masat për rimëkëmbje i kemi pa edhe me këtë ligj dhe me këtë ligj janë ndryshuar dhe plotësuar disa ligje të tjera dhe këtë janë që do të kenë në fuqi deri me 31 dhjetor. Ligji ka paraparë ndryshimin e ligjit për Fondin Kosovar për Garanci Kreditore. Po ashtu do të mundësohet edhe heqja prej 10% në periudhën 4 mujore prej datës kur aprovohet ligji”, ka thënë sot për media ministra Bajrami.

Ajo sqaroi se sa i përket rimbursimit, Qeveria e Kosovës ka vendosur që mos t’i tatojë dhe 10% do të merret bruto nga qytetarët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *