Çaste verore me poten :Nurie Baduni

THJESHT, ISHTE MAJ

 —————————–

Silleshin artistët rreth fjalës,

E tregonin për vete një datē,

Ditëlindja me tē ju pērkonte,

Dhe bënin gallatë.

“Imja përkon me festën e nēnēs”,

“Tëndja me të mēsuesit tē artē”,

Pakëz nënë dhe edukatorë thanë,

Dhe ndiheshin me fat.

Kērkuan tē dinin diçka, një fakt,

Kur linda unë, ishte verë, pranverë,

A ishte dite feste apo nje fushate?

Dhe kuriozonin në ankth.

Eh, Maji i luleve shumëngjyrëshe,

Vajzat të mira, të bukura, krejt lule,

Gjithë stinēt tek ato kurorēzuar,

Rritur plot pekule.

Rrija e rrija menduar, pa fjalë

Rrëmo e kërko nuk gjeta, detaj,

Njē mendim mē ngacmoi e thashē

Leave a Reply

Your email address will not be published.