Çaste poetike me poeten:Luljeta LUBOVCI

E GDHENDUR N’KUJTESËN TIME

—————————————————-

Oj Kosovë e dashura ime e butë

Sa shumë lumturi më ke dhanë

Sa shumë ëmbëlsi më solle

Kaq shumë fatkeqësi kam pas.

Të kthej një ditë me nder

E gjithë kjo butësi dhe lumturi

Që dije ta vendose në fund të zemrës sime

Ku më kanë kaluar të gjitha fatkeqësitë.

Ti mbetesh e gdhendur ne thellësinë e kujtesës sime.

Unë bie në gjumë me mendime tek ty çdo natë

Unë imagjinoj siluetën tuaj të ëmbël në errësirë.

Falë teje sot kam shpresë.

Unë sodit bukurinë tuaj hyjnore

Ashtu si një piktore të vizatoj.

Fjalët e mia janë përkëdhelëse të ëmbla

Dhe po të shkruaj këto pak rreshta për ty.

/www.QendraPress.com/