Fryma poetike e së dielës me poeten: Afërdita Koçiraj SELISHTAJ

Për nipërit dhe mbesat e mija-

—————————————-

Vajzë e bukur dhe punëtore,

E urtë dhe shembullore,

Afroditi yllë e dritë,

E ka nëna xhan dhe shpirt.

Edhe motrat fortë i do,

Pa ato ajo s’rri dot,

Mikaela shumë e shkathët,

Motrës ja dëgjon shumë fjalën,

Arjana një vajzë e zgjuar,

Me babin e lidhur shumë,

Sa hapë derën e shikon,

Menjëherë lajkat fillon.

Evelina është e vogël,

Mamit nuk i ndahet fare,

Kur e sheh nënë që vete,

Këmba doras vjenë te dera.

Kamë dhe dy Nipër çapkën,

Pa njëri tjetrin nuk bëjën,

Të mi falë i madhi zot,

Që mi dha, që të dy tokë.

Kur unë Morios i thërras,

Ilia më gjendet pranë,

Që të dy një shpirt kanë,

Se i kem të dy binjakë.

Melina kur më Vjenë pranë,

Feji se çe ndjekë nga pas,

Mi hapë krahët si shqiponjë

Loti në zemër pikon

Të gjithë nëna fortë i do,

Sa herë mezi pres ti shoh,

I marë fortë i përqafojë,

Loti në heshtje pikon.

Vijë pakë ditë që ti shoh,

Malli nuk e shuaj dot,

Kurbeti seç na ka marë,

Më të shtrenjtin kapital.

/www.QendraPress.com/