Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Qeveria ka qenë e detyruar ti ndërmerë këto masa se përndryshe situata, ka mund të dalë nga kontrolli

Qeveria ka qenë e detyruar ti ndërmerë këto masa se përndryshe situata, ka mund të dalë nga kontrolli

              Ymer Rogova  kë shillar  politik nga  AKR pyetjes  se cili është  vlerësimi Juaj  për masat e reja  të  qeverisë   Hoti për coronavirushin?ai tha;-   “Rëndimi i situatës së  pandemisë  deri në  pë rmasa shqetësuese, është  si pasojë  e hapjes së  shpejt si dhe mos respektimi i masave mbrojtë se nga qytetaret.     Numri i të...

Post
Masat e reja të propozuara nga qeveria Hoti shkojnë në atë drejtim që çdo ditë e më tepër po shkelen të drejtat themelore të njeriut,

Masat e reja të propozuara nga qeveria Hoti shkojnë në atë drejtim që çdo ditë e më tepër po shkelen të drejtat themelore të njeriut,

      Faik Miftari avokat, pyetjes  se cili është  vlerësimi Juaj  për masat e reja  të  qeverise  Hoti për coronavirushin?ai tha;-   “Masat e reja të propozuara nga qeveria Hoti shkojnë në atë drejtim që çdo ditë e më tepër po shkelen të drejtat themelore të njeriut, dhe në rast se vazhdon me këto masa rigoroze edhe...

Post
Bëjë thirrje qeverisë në vend që mos të ndalet aktiviteti ekonomik, përv ndryshe ne si vend do shkatrrohemi nga pandemia e varfërisë ekonomike

Bëjë thirrje qeverisë në vend që mos të ndalet aktiviteti ekonomik, përv ndryshe ne si vend do shkatrrohemi nga pandemia e varfërisë ekonomike

        Prof, Mustafë  Kadriaj, ekonomist, pyetjes  se cili ë shtë  vlerësimi Juaj  për masat e reja  të  qeverisë   Hoti për coronavirushin?ai tha;-“ Ne si popull jemi bërë  aq imun ndaj abuzimit të  politikës në  vend që  nuk ka provokim nga ana e politkës qe e nxitë  qytetarin e Kosovës për të  protestuar ndaj të  drejtave...

Post
Popullata mendojë se tashmë është vetëdijësuar mjaftushëm për t’i respektuar me përpikmëri masat

Popullata mendojë se tashmë është vetëdijësuar mjaftushëm për t’i respektuar me përpikmëri masat

Prof .Lumnije  Rakaj, pyetjes  se cili ë shtë  vlerësimi Juaj  për masat e reja  të  qeverisë   Hoti për coronavirushin?ajo tha, -”Popullata mendojë  se tashmë është vetëdijësuar mjaftushëm për t’i respektuar me përpikmëri masat e reja për tu mbrojtur nga virusi Covid – 19. Pasi që  filluan shifrat e të  prekurëve me covid 19 të  rriten,...

Post
AFTËSIA NË GJYKIM DALLON –         Shkruan:Lule Alidema, psikologe klinike

AFTËSIA NË GJYKIM DALLON – Shkruan:Lule Alidema, psikologe klinike

             Aftësitë e njerzve janë të ndryshme! Fatmirsisht ndoshta që egziston kjo ndryshueshmëri, sepse në bazë të aftësive të secilit zotërohen profesione të ndryshme, sigurisht për të përbërë të tërën, për një mirfunksionim ndaj kërkesave jetësore që i duhen njeriut! Krahas aftësisë përcillen edhe disa veti të personalitetit të cilat mundësojnë adaptimin në profesionin e...

Post
Kosova në Gjykatën Ndërkombëtare -Shkruan;Mrs.Arif kabashi

Kosova në Gjykatën Ndërkombëtare -Shkruan;Mrs.Arif kabashi

             Nëse ju referohemi fakteve, sa herë jemi bërë unik në kërkesat dhe objektivat tona, faktori ndërkombëtar ka reaguar pozitivisht. Ka reaguar pozitivisht në kërkesat tona për demokraci, ka reaguar pozitivisht në të drejtën e luftës tonë për liri, ka reaguar pozitivisht në kërkesën tonë për intervenim të NATO-s, ka reaguar pozitivisht në shpalljen e...

Post
TEPRICAT NE BUXHET –               Shkruan;Liman Asllani, kryetar Klubit të Afaristëve në Prizren

TEPRICAT NE BUXHET – Shkruan;Liman Asllani, kryetar Klubit të Afaristëve në Prizren

       “ Komunës së Prizrenit  buxheti i planifikuar viteve të fundit po i  tepron, në shifra milionëshe , Përkundër faktit se shumë tendera janë fryrë dhe nuk përmbushin asnjë nevojë të qytetarëve,  prapë se prapë kemi teprica nga buxheti që në fund të vitit janë kthyer në Buxhetin e konsoliduar të Republikës së Kosovës ....

Post
DREJTORI I RI , MARIFETET E VJETRA -Shkruan;Liman Asllani

DREJTORI I RI , MARIFETET E VJETRA -Shkruan;Liman Asllani

      Këtyre ditëve po vazhdon mirëmbajtja e rrugëve në kubëza betoni në rrugët ” Besim Telaku”, “Luan e Shkelzen Hajredini” etj. Por, përkundër faktit se shkoi një drejtor  i lodhur, ky i riu ende nuk u pa në terren. Pra, marifeti vjetër po vazhdon : një lopatë, një kazmë e një karrocë. Pa ngjeshëse, pa...

Post
Jo nuk duhet … Se nuk ka kapacitet ti del ballë popullit të sajë

Jo nuk duhet … Se nuk ka kapacitet ti del ballë popullit të sajë

               Burim Shala, qytetarë   lidhur me temën “A i duhet gjendja e jashtëzakonshme Kosovës”?pohon –“ Jo nuk duhet … Se nuk ka kapacitet ti del ballë  popullit të  sajë   Se ka njerë z që  po luftojnë  pë r kafshatë  goje ,e ata hajnat nuk  pp mendojnë  kë të .. Tash ju ka ardhë  rendi...

Post
Gjendja e jashtëzakonshme është më tepër kategori kushtetuese dhe politike dhe nuk është masë e popullarizuar

Gjendja e jashtëzakonshme është më tepër kategori kushtetuese dhe politike dhe nuk është masë e popullarizuar

         Munir Basha  ish zv, Ministë r, lidhur me temën “A i duhet gjendja e jashtëzakonshme Kosovës”?pohon  -“Që nga fillimi i pandemisë,çështja e gjendjes së jashtëzakonshme ose është politizuar ose, është përcjellë me konspiracione të ndryshme.   Por,nëse lirohemi nga këto ngarkesa të panevojshme,gjendja e jashtëzakonshme është një masë joadekuate dhe shumë e kushtueshme për...