Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Të cekët, e naivët shqipfolës, duhet ta dinë dhe kuptojnë, njëherw e përgjithmonë!…           Shkruan ;Petrit Dibrani.

Të cekët, e naivët shqipfolës, duhet ta dinë dhe kuptojnë, njëherw e përgjithmonë!… Shkruan ;Petrit Dibrani.

Atdheu, nuk mbrohet me parashikime dhe zbulime, po mbrohet me vepra dhe shkrime! Me shkrime të gjata dhe pa kuptim, tentohet të parashikohet e zbulohet dhe drejtësi të krijohet. Duke u mundu me nda drejtësi, disa shqipfolës kanë harru, se jemi me pandemi! Analizat dhe parashikimet, nuk bëhen për inate dhe gjelozi, po bëhen me...

Post
Duke qenë dëshmitar që u përballëm me karantinim, por edhe me liri të lëvizjes vlerësoi që aktiviteti ekonomik dhe jeta e qytetarit nuk duhet kufizuar

Duke qenë dëshmitar që u përballëm me karantinim, por edhe me liri të lëvizjes vlerësoi që aktiviteti ekonomik dhe jeta e qytetarit nuk duhet kufizuar

Prof, Mustafë Kadriaj ekonomist lidhur me  ate , Si mundet më lehtë Kosova ta kalojë këtë pandemi ,pa e dëmtuar edhe mëtej mirëqenjen e jetës? Tha;-“ Vlerësoi që pandemia krahas  dëmeve shëndetësore dhe ekonomike , njëherit ishte shembulli më i mirë që në ato shtete ku nuk kishte koordinim kombëtar ku për fat të keq...

Post
Jemi dëshmitarë të pasojave të protestës së organizuar nga VV ditëve të fundit që ishin në pushtet

Jemi dëshmitarë të pasojave të protestës së organizuar nga VV ditëve të fundit që ishin në pushtet

     Shaqir Totaj, Nënkryetar i  PDK-së  dhe  kryetar  dege në Prizren, Si mundet më lehtë Kosova ta kalojë këtë pandemi ,pa e dëmtuar edhe mëtej mirëqenjen e jetës? tha: “Jemi dëshmitarë të pasojave të protestës së organizuar nga VV ditëve të fundit që ishin në pushtet. Është me rëndësi të theksohet  se duhet treguar kulturë...

Post
Në vend të kufizimit të lëvizjes duhet të aplikohen masat mbrojtëse

Në vend të kufizimit të lëvizjes duhet të aplikohen masat mbrojtëse

         Prof.Asoc. Zehadin Gashi PhD  Si mundet më lehtë Kosova ta kalojë këtë pandemi ,pa e dëmtuar edhe mëtej mirëqenjen e jetës? tha: –  “Masat për ndalim të lëvizjes, nuk mund të ndikojnë në parandalimin e infeksionit, por vetëm sa po rëndojnë gjendjen ekonomike ashtu edhe të kolapsuar. Në vend të kufizimit të lëvizjes duhet...

Post
Lëvizjet më të mëdha të qytetarëve këto ditët e verës janë mbrëmjeve, ku sheshet dhe qendrat tregtare janë përplot njerëz që nuk e kanë marrë seriozisht pandeminë.

Lëvizjet më të mëdha të qytetarëve këto ditët e verës janë mbrëmjeve, ku sheshet dhe qendrat tregtare janë përplot njerëz që nuk e kanë marrë seriozisht pandeminë.

Arben Shala  përfaqësues I shoqërisë  civile  lidhur me kthimin e  masave  në  Prizren shprehet” Arben Shala  “Deri më tash u tregua se popullata nuk është fort e disiplinuar t’i përmbahet udhëzimeve e rekomandimeve që u dhanë nga autoritetet shëndetësore dhe IKShP. Në anën tjetër, autoritetet e rendit dhe inspektoratet nuk kanë kapacitete të mjaftueshme për...

Post
Masat parandaluese duhet të përqëndrohen në vetëdijsimin e qytetarëve në respektimin e masave parandaluese tanimë të njohura

Masat parandaluese duhet të përqëndrohen në vetëdijsimin e qytetarëve në respektimin e masave parandaluese tanimë të njohura

                Lidhur me rikthimin e  ndalesave  per shkaka të  corobavirusit Munir Basha,ish zv ministë r I drejtë sisë   tha “ Përkeqësimi i gjendjes ne vendin tonë me pandeminë Covid-19 natyrishtë që imponon institucioneve kompetente shëndetsore dhe qeveritare të ndërmarrin masa imediate parandaluese për zbutjen dhe tejkalimin e gjendjes së rëndë në të cilën gjindemi. Pyetja...

Post
Mendojë se një masë e tillë ka qenë e nevojshme

Mendojë se një masë e tillë ka qenë e nevojshme

Durak Zyrapi  Kordinator i zyrës regjionale të  Shëndetit Publik në  Prizren,lidhur me rikthimin e  masës  së ndalimit gjatë orës 21.00, deri në 5 të mëngjesit pohon:-“ Duke pasur parasysh inspektimet e vazhdueshm të inspektoratit Sanitar  të nivelit Qëndror dhe atij Komunal, me qëllim të parandalimit të përhapjes së viruesit dhe vërejtjet e tona se mos...

Post
Rritja e temperaturave nuk  e uli intsitetin e virusit për fat të keq

Rritja e temperaturave nuk e uli intsitetin e virusit për fat të keq

              Mr.Arif Kabashi- tashmë  vendimin e  qeverisë  Hoti, për  rifillimin e ndalimit  për  Prizrenin nga  ora 21,00  deri në  orën 5 të mëngjesit e  e sheh kështu:”Qeveria Hoti si duket ka besuar se me rritjen e temperaturave verore, do të ulet intensiteti i pandemisë Covid 19, Por, parashikimet dolën jo të sakta. Ministri Zemaj,  është...

Post
Rrethanat e krijuara që janë  është mirë të mos shkohet fare.

Rrethanat e krijuara që janë është mirë të mos shkohet fare.

     Bashkim Kadomçaj veprimtar I shoqërisë  civile  lidhur me  pyetjen  e “Qendrapress”  a vlenë  këtë vit të  bëhen pushime  verore  ai tha “ Shkaku i rritjes së rasteve me Covid, duhet qenë të kujdesëshëm, në këtë vit edhe të mos shkohet fare në pushim.Shëndeti mbi të gjitha. Poqese shkohet kujdesi duhet  të jetë maksimal.Respektimi i...

Post
Mendoj që duhet të shkohet në pushime verore

Mendoj që duhet të shkohet në pushime verore

Prof.Lumnie Rakaj,mësimdhënëse, lidhur me  pyetjen e “Qendrapress” se  a vlenë këtë vit të  bëhen pushime verore  ajo  pohon” Duke marrë parasysh situatën e rëndë të cilën e kaluam me shumë sfida, stres dhe vështirësi, plot tre muaj e gjysmë, mendoj që duhet të shkohet në pushime verore, e sidomos t’i kalojnë pushimet në bregdetin e...