Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Një ndër kompetencat e presidentit është edhe e drejta e kthimit për rishqyrtim të ligjeve të miratuara

Një ndër kompetencat e presidentit është edhe e drejta e kthimit për rishqyrtim të ligjeve të miratuara

        Mrs.Qemajl. Mazreku,jurist,se a mundet Parlamenti i Kosovës ta zhbëjë Gjykatën Speciale ,pasi që ajo po gjykon vetëm palën e pafajshme?  Apo cila është rruga ligjore për zhbërjen e kësaj gjykate? Shkruan: “Kuvendi i Republikës së Kosovës është institucion qendror përfaqësues i sistemit kushtetues të Kosovës. Kuvendi i Kosovës ka kompetenca të miratojë ligje, rezoluta...

Post
Nga ne si shoqëri pritet të tregojmë maturi dhe përmbajtje.

Nga ne si shoqëri pritet të tregojmë maturi dhe përmbajtje.

Prof. Shaip Baxhaku ,se a mundet Parlamenti i Kosovës ta zhbëjë Gjykatën Speciale ,pasi që ajo po gjykon vetëm palën e pafajshme?  Apo cila është rruga ligjore për zhbërjen e kësaj gjykate? Mendojë “ Nuk jam një jurist që të jap një rrugë ligjore për këtë, por një opinion bazuar nga fakti si të sillemi...

Post
Ftesa e bërë nga Tribunali i Hages,është një presion politik Evropjan i ndimuar nga sigurimi serb në bashkpunim me bashkëpuntorët e vetë në Kosovë.

Ftesa e bërë nga Tribunali i Hages,është një presion politik Evropjan i ndimuar nga sigurimi serb në bashkpunim me bashkëpuntorët e vetë në Kosovë.

Izet Osmanaj. Inxhiner I Pylltarisë,lidhur me  ftesën që  i është bërë  Presidetitit  Thaçi në Gjykatën Speciale  në Hagë për intervistim  tha “Ftesa  e Presidentit të Kosovës z.Hashim Thaçi.Ftesa e bërë nga Tribunali i Hages,është një presion politik Evropjan i ndimuar nga sigurimi serb në bashkpunim me bashkëpuntorët e vetë në Kosovë.           Ka shumë opinione...

Post
Qytetarët tanë si edhe herave të kaluara, edhe kësaj radhe do të jenë me të gjithë çlirimtarët të cilët po akuzohen padrejtësisht

Qytetarët tanë si edhe herave të kaluara, edhe kësaj radhe do të jenë me të gjithë çlirimtarët të cilët po akuzohen padrejtësisht

             Kujtim Gashi, Deputet i Paralamentit të Kosovës ,lidhur me  ftesën që  i është bërë  Presidetitit  Thaçi në Gjykatën Speciale  në Hagë për intervistim  tha” Viktima ftohet nga Gjykata Speciale, kurse ndërkombëtarët kursejnë qindra kriminelë të cilët masakruan mijëra qytetarë, pleqë, gra e fëmijë të pafajshëm në Reçak, Krushë të vogël e shumë vendbanime tjera...

Post
Edhe pse botërisht dihet se Kosova është viktima e jo agresori, që nga pas lufta ajo padrejtësisht është përballur me drejtësinë ndërkombëtare

Edhe pse botërisht dihet se Kosova është viktima e jo agresori, që nga pas lufta ajo padrejtësisht është përballur me drejtësinë ndërkombëtare

Mr.Xhelal Susuri, , lidhur me  ftesën që  i është bërë  Presidetitit  Thaçi në  Gjykatën Speciale  në  Hagë  për intervistim  tha;-“ Sikurse shumë luftëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të cilët janë intervistuar nga Dhomat e Specializuara, edhe Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, të hënën do të udhëtojë për në Hagë me ftesë të Prokurorisë Speciale....

Post
Sot, lirishtë mund të themi se kjo gjykatë  është politike,ku dëshiron të degradojë udhëheqësit çlirimtarë

Sot, lirishtë mund të themi se kjo gjykatë është politike,ku dëshiron të degradojë udhëheqësit çlirimtarë

             Mr. Afrim Tejeci, lidhur me  ftesën që  i është bërë  Presidetitit  Thaçi në  Gjykatën Speciale  në  Hagë  për intervistim  tha “ UÇK- ka bërë një luftë të drejtë në teritorinë e vetë. Dihet qe kush ka qenë viktimë e kush agresorë.        Falë këtyre liderëve,djemtë e bijat më të mirë u reshtuan në radhët...

Post
Tani nëse rrëzohet edhe kjo qeveri në këto rrethana,kriza socialo_ekonomike,pandemike do të ishte bëre gabim I dytë

Tani nëse rrëzohet edhe kjo qeveri në këto rrethana,kriza socialo_ekonomike,pandemike do të ishte bëre gabim I dytë

      Mr. Afrim Shehu jurist , për kyqjen e PDK-së  në qeverinë  Hoti tha :-“Sipas përcaktimit politik të subjekteve,e të cilët me vetëvullnet         Janë ndarë në pozitë dhe opozitë.Kështu që pas rrëzimit të qeverisë Kurti me2/3 e votave me mocion të mos besimit nga LDK. u votua edhe nga vetë PDK-ja Ku pas gjitha...

Post
Unë mendojë që PDK-ja asesi nuk duhet të bëhet pjesë e qeverisë Hoti

Unë mendojë që PDK-ja asesi nuk duhet të bëhet pjesë e qeverisë Hoti

   Pranverim Berisha kuvendarë i KK të Prizrenit lidhur me  ate se  a duhet PDK-ja të  jetë në qeverinë Hoti ai pohon:- “Unë mendojë që PDK-ja asesi nuk duhet të bëhet pjesë e qeverisë Hoti, por Partia Demokratike e Kosovës duhet të jap kontributin e saj nga këndi opozitar. Vendi është në një pozitë shumë...

Post
Qëndrimi unik i spektrit politikë mund të behët më së miri duke  krijuar një qeveri të përbashkët

Qëndrimi unik i spektrit politikë mund të behët më së miri duke krijuar një qeveri të përbashkët

Masc. Rexhë Ukaj se a duhet PDK-ja të bashkangjitet në qeverinë Hoti thotë: “Rrethana të reja  politike krijojn opinion të reja Situata aktuale nepër të cilin po kalon Kosova është mesazh që faktori shqiptar duhet të jetë i bashkuar për unifikimin e qendrimeve politike për zgjidhjen e problemeve duke u bazuar në vullnetin e shumicës...

Post
Kosova nuk gjendet në formën e saj më të mirë. Dialogu pa presidentin e Kosovës,nuk mund të këtë sukses

Kosova nuk gjendet në formën e saj më të mirë. Dialogu pa presidentin e Kosovës,nuk mund të këtë sukses

                Bashkim Hoxha analist nga diaspora  për idenë e kyqejes së  PDK-së në  qeverinë  hoti pohon:-“ Mendoj se thirrjet që po lëshohen gjithandej për një  unitet politik të faktorit shqiptar në  rrethanat e një “momentumi të ri”  pas publikimit të aktakuzave në adresë të presidentit  si dhe liderit të opozitës,  përkatësisht ish liderëve të UÇK-së...