Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Rrethanat e krijuara që janë  është mirë të mos shkohet fare.

Rrethanat e krijuara që janë është mirë të mos shkohet fare.

     Bashkim Kadomçaj veprimtar I shoqërisë  civile  lidhur me  pyetjen  e “Qendrapress”  a vlenë  këtë vit të  bëhen pushime  verore  ai tha “ Shkaku i rritjes së rasteve me Covid, duhet qenë të kujdesëshëm, në këtë vit edhe të mos shkohet fare në pushim.Shëndeti mbi të gjitha. Poqese shkohet kujdesi duhet  të jetë maksimal.Respektimi i...

Post
Mendoj që duhet të shkohet në pushime verore

Mendoj që duhet të shkohet në pushime verore

Prof.Lumnie Rakaj,mësimdhënëse, lidhur me  pyetjen e “Qendrapress” se  a vlenë këtë vit të  bëhen pushime verore  ajo  pohon” Duke marrë parasysh situatën e rëndë të cilën e kaluam me shumë sfida, stres dhe vështirësi, plot tre muaj e gjysmë, mendoj që duhet të shkohet në pushime verore, e sidomos t’i kalojnë pushimet në bregdetin e...

Post
Do të ishte mirë që edhe institucionet shtetërore të gjejnë mënyren e përkrahjes për pushime verore për një kategori të personave

Do të ishte mirë që edhe institucionet shtetërore të gjejnë mënyren e përkrahjes për pushime verore për një kategori të personave

   Për shkak të  VOVID 19 se  a  vlenë  të shkohet sivjet në pushime verore Mr.Afrim Tejeci  për “Qendrapress’ pohon “ Tani me ngritjen e temperaturave   të stines verore po vrehet një fluks  më i madh për të kaluar pushimin,për shumicen e qytetarëve destinacion i vetëm me këtë buxhet është bregdeti Shqiptar. Si kur më...

Post
Urime Amerikë, urime edhe për popullin shqiptarë, tani më edhe me, Kosovën Republikë Shkruan:Petrit Dibrani

Urime Amerikë, urime edhe për popullin shqiptarë, tani më edhe me, Kosovën Republikë Shkruan:Petrit Dibrani

     Të bashkuar dhe duke uruar, popullin e Amerikës, ne shqiptarët tregojmë, se duam t’i forcojmë, institucionet tona të Republikës. Ne shqiptarët të gëzuar, urojmë Amerikën e bashkuar! Para 244 vitesh u shpall, pavarësia e Amerikës, të çliruar nga Anglia dikur si perandori, populli Amerikan shpalli pavarësinë dhe krijoi demokracinë. Deklarata e pavarësisë së SHBA-ës,...

Post
Duhen sidomos masat që kanë luftimin e covid-19 dhe masat për rimëkëmbjen ekonomike

Duhen sidomos masat që kanë luftimin e covid-19 dhe masat për rimëkëmbjen ekonomike

      Sadik Paçarizi,inxninier  lidhur me  ata se  a duhet të jetë në qeverinë  Hoti  PDK e AKR  thotë “Mendojë se PDK ja duhet të mbetet opozitë e fortë në Parlamentin e Kosovës ndërsa iniciativat me interes Kombëtar duhet ti votojë dhe përkrahë në Parlament sidomos masat që kanë luftimin e covid-19 dhe masat për rimëkëmbjen...

Post
Apeloj tek subjektet politike të jenë së bashku ,sot, por, edhe nëser kur është në pytje shtetndërtimi i vendit-Kosovës.

Apeloj tek subjektet politike të jenë së bashku ,sot, por, edhe nëser kur është në pytje shtetndërtimi i vendit-Kosovës.

Zeni Hasani sociolog  se  a mund të  hyn në qeverionë Hoti  PDK dhe  AKR  ai shprehet “Në këto rrethana  të gjendjes aktuale politike që po kalon vendi,shteti i Kosovës,do tē ishte mirë tërë spektri politik i vendit të unifikohet dhe të mobilizohet për të ndërtuar  një strategji shtetndërtuese për të i përballuar negeciatave,të vështira  përballë...

Post
Uniteti do ta faktorizonte kombin shqiptar

Uniteti do ta faktorizonte kombin shqiptar

Selami Hoti, kryetar I Këshillit  të Krushës së Madhe lidhur me ate se PDK  e AKR  a mud të kyqen në  Qeverinë  Hoti, thotë   “Marrë parasysh situatën politike të krijuar së fundmi, është më se e nevojshme për bashkimin e të gjitha forcave politike në nivel vendi dhe kombi. Kjo përveq se do t’a fuqizonte...

Post
PDK vlerësoi që duhet të jetë pjesë e negociatave duke ruajtur kontiunitetin e kursit të vet politik

PDK vlerësoi që duhet të jetë pjesë e negociatave duke ruajtur kontiunitetin e kursit të vet politik

         Prof. Mustafë Kadriaj,ekonomist  lidhur me  ate  se  a do të hyjë në qevrisje PDK  pohon “Parimisht vlersëoi që për dallim nga Lëvizja Vetëndosje që nuk pranon asgjë duke kontestuar cdo të arritur që nga paslufta  në vend në këtë rast vlerësoj që PDK ka një kurs tjetër politik të veprimit që nga Rambuje duke...

Post
Ka perënduar koha kur për shiptarët dhe trojet tona është vendosur pa qenë ne aty!-              Shkruan; Zafir Berisha, zv. Minister i Brendshem

Ka perënduar koha kur për shiptarët dhe trojet tona është vendosur pa qenë ne aty!- Shkruan; Zafir Berisha, zv. Minister i Brendshem

Çasja e Vuçiqit se Beogradi është duke realizuar negociata për Kosovën me Perëndimin dhe jo me shqiptarët, besoj se është mesazh i mjaftueshëm për institucionet dhe partit politike në Kosovë se si duhet të sillemi dhe cila duhet të jetë çasja jonë në raport me Serbin. Kongresi i Berlinit (1978) dhe Konferenca e Londrës (1912–1913)...

Post
Tek raca njerëzore, konsiderojmë që avantazh evolutiv është dhe` frika –              Shkruan:Prof. Amantina Pervizaj Kelmendi

Tek raca njerëzore, konsiderojmë që avantazh evolutiv është dhe` frika – Shkruan:Prof. Amantina Pervizaj Kelmendi

     Secila situatë jo e zakonshme, qoftë ajo sociale, politike apo shëndetësore, kërkon     vetëdije të lartë për të vepruar drejtë! Aftësia për t’u bindur në rregulla dhe respektimi i normave për ne si shoqëri, lë shumë për të dëshiruar, prandaj pasojat negative në këtë raport pësohen në vazhdimësi. Duke pasur parasysh situatën e fundit të...