A mos u teprua, dhe a është mjaftë më ??

0

Liman  Asllani, veteran i luftës dhe njeherit kryetar i Klubit të  Afaristve të  Prizrenit  pyetjes sa po vlerësohen  personalitet që  dhanë  kontribut  për luften e UÇK-së, dhe lirinë  e Kosovës?thotë- “ Gjatë  luftës dhe në  vitet e para të  pasluftes personalitet që  dhanë  kontribut në  luftën e UÇK-së,  gëzonin rrespekt të  madh ,nga bashkëluftarët dhe qytetarët.

Por ,me kalimin e kohës ky respekt filloi të  zbehet. vecmas pas vitit 2008 kur u shpallë  Pavarsia e Kosovës.

Pse?

Komandantët e vertetë  ju sulën Kosovës Nënë , me nje “hygjym” të  panjohur deri atë herë . jo vetëm në  Ballkan, me qëllim të  zhvatjes së  gjithë  pasurisë  nënë  e mbi tokë , në  xhepa e në  llogari buxhetore. Kur këtë  e panë  ata që  në  luftë  nuk dhanë  asnjë  kontribut, për mos të  thënë  se e sabotuan atë , morren aq turrë  për të  treguar se “kontributi ” tyre ishte shumë  shumë  i madh për clirimin e Kosovës për cka Qeveria e   Ministrit nuk munden të  paramendohen pa ta. Dhe arritën që  ti joshin komandantë t e ushtarakët e vërtetë  në  para, ari, pijie.luksoze duke ju shëru kompleksin e inferioritetit dhe si shperblim morrën poste e para pa fund nga buxheti i Kosovës Nënë . Aq u forcuan me mentorë t e tyrë  sa u bë në  komandanta​ mbi komandanta. Morrën guxim qe ti sulmonin ushtarët e vërtetë  që  kishin humbë  edhe pjesë  të  trupit në  luftë  duke minimizu sakrificë n e tyre e maksimaluzu “kontributin ” personal nga plazhet e Shqipë risë  e Malit të  Zi e besa edhe  nga Beograd. U forcuan aq shumë  sa luftëtarët e vërtetë , ivalidë t e luftë s dhe famjljarët e dëshmoreve nuk arrinin ti takonin personalë tet kyce të  UÇK-së,  . E kë to ipersonalitete të  UÇK-së,   dita ditës shkëputeshin nga përditëshmëria e bashkëluftarëve të  vet dhe pjesa dërmuese e qytetarëve të  Kosovës .

Kjo sjellje e këtyre personaliteteve bëri  që  ata të  fillojnë  të  pelqejnë  luksin e pasurinë  personale duke  sjellë  mjerim për shumicën e kosovareve. Por, profiterë  të  vërtetë  u bëne    “hienat” që  përfituan në  kurriz të   kosovarë ve para 1999 dhe vazhdojnë  të  përfitojne edhe sot.

Gjithë  kjo bëri që  persoaalitete kyce nga lufta e UÇK-së, të  fillojnë  të  humbin respektin nga bashkë luftarët dhe pjesa me e madhe e qytetarëve kosovarë .

Gjendja u rëndua vecmas këto 4 -5 vitet e fundit edhe me falsifikimin e numrit të  luftë tarëve te UÇK-së,  si dhe lojërave e pazareve të  ulta për fotele.

Pakënaqësia kulmoi aq shumë  sa Kosova po zbrazët në  kontinuitet dhe qyteraret “po luten” që  këto personalitete të  larta,, dikur shumë  të  cmuara, tani të  dënohen e burgosen nga “specijalja”. . Kjo i ngjanë  as popullores “për inat të  resë  me dektë  djali”!!

Por ja qe në  pamundësi për të  ndarë  “shapin nga sheqeri” gjërat po shkojne keq. Ne mungesë  të  shtetit të  së  drejtës të  tjeret po na “ndajnë  drejtësin. Ne nuk arritëm asnjeherë  të  krijojmë  një  ligj per mbrojtjen e vlerave të  luftës. Pë r 170 euro në  muaj e nëpërkembëm gjakun e dëshmorëve. Nuk arritëm të  mbrojmë  vlerat e. UÇK-së, Por as të  sanksionojmë  cdo shkelje që  të  dënohet  secili që  perdhos luftën, qofte ai edhe anëtarë  i Shtabit të  Pergjithshëm.

Më  së  miri ka qenë  që  një  grusht komandantë sh ti paguajë  një  pension 5000 euro në  muaj dhe te ju ndaloheshin postet

në  pushtet dhe kapja e shtetit. Demi që  e bë në  nga  viti 2008 është  i pariparueshëm pë r 30 deri 50 vite.Por ne nuk arritëm të  krijojme gjygjesor të  pavarur ku do të  dënoheshin këto vepra që  shkatërruan ardhmërin e rinisë  tone.

Nuk arritem as të  krijojmë   një  institucion kredibil që  do ti jepte secilit vlerë simin për kontributin e dhënë ..

Po ti kishim këto vlera do ti kishim thënë  

 secilit : për kontributin e dhënë  për Lirinë  e Kosovës te shpërblejmë  me 20 vite, por dëmin qe ja ka bërë  ardhmërise së  rinise kosovare dë nohesh me 30 vjet..

Sot ndjenjat i kemit të  përziera. Dëshirojme te ju  njihet merita personaliteteve kyce të   dhe te dalin te pafajshem ne speciale nga njera ane, kurse presim që  të  njejtit të  ulen në  bankën  e të  akuzuarve për atë ,që  bëne pas luftes.

E si mos të  i kemi keto ndjenja të  ndara kur ata siguruan pasuri pë rrallore nga zhvatja e qytetarëve të  Kosovë s dhe  saj dhe forcuan “hienat”.

Kurse unë  njohë  shumë  luftatarë  ,invalid e familjar të  deshmorëve që  menzi mbijetojnë  nga dita në  dite. Sigurisht njihni edhe ju.

E njoh njeriun që  e  priti e përcolli Drejtorinë  e Drejtorisë  Politike të  UÇK-së, punonë   18 orë  në   ditë  dhe banon me qira në  një   shtëpi private 

E si mos të    jenë  ndjenjat e ndara???/qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *