Apeloj tek subjektet politike të jenë së bashku ,sot, por, edhe nëser kur është në pytje shtetndërtimi i vendit-Kosovës.

0

Zeni Hasani sociolog  se  a mund të  hyn në qeverionë Hoti  PDK dhe  AKR  ai shprehet “Në këto rrethana  të gjendjes aktuale politike që po kalon vendi,shteti i Kosovës,do tē ishte mirë tërë spektri politik i vendit të unifikohet dhe të mobilizohet për të ndërtuar  një strategji shtetndërtuese për të i përballuar negeciatave,të vështira  përballë Serbisë,sepse ajo mund te i sfidojë me retorikë boshe,prapoganduese,shantazhuese,,për të i treguar faktorit ndërkombetar si ” qingjë i butë që thithe  ne dy nëna” njerën ane Rusinë dhe në anën tjeter disa shtete,Politikan dhe qarqe ndërkombëtare, me politikë të saj kozmetike mundohet  që ajo duhet të dialogojë,por në këtë ka edhe kompromise,e që ne fund duhet të merrë diqka.

Andaj faktori politik kosovar duhet të i lenë inatet politike  subjektive,të ngushta,për fatin  kure është në pytje interesi  nacional dhe shtetëror i Kosovës- Ja sot ja kurrë,popujt e vegjël kanë shansin  të zgjedhin zgjidhjen një herë në 100 vite.Prandaj apeloj tek subjektet politike  të jenë së bashku  ,sot, por edhe nëser kur ështe në pytje shtetndërtimi i vendit-Kosoves./qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *