Besimi në Zot duhet të jetë parim njerëzor

0

Se besimi ë shtë  një ri nga  parimet që   i duhet secilit e  aq  më  shumë  njeriut tregon ky  publikim i botuar në   fb ku thuhet, “ Një djalë i ri që punonte në ushtri ishte vazhdimisht i poshtëruar sepse besonte në Zot. Një ditë kapiteni donte ta poshtëronte para trupave.

Thirri të riun dhe i tha: Djalosh hajde këtu, merr çelësin dhe shko parko xhipin përpara. I riu u përgjigj:

Unë nuk di si të ngas! Kapiteni u përgjigj: Atëherë kërko ndihmë nga Zoti yt! Na trego që ka!

I riu mori çelësin, shkoi drejt automjetit dhe filloi të lutet. Më pas parkoi xhipin makinë ashtu siç donte kapiteni.

Kur doli ushtari i ri nga xhipi i pa të gjithë duke qarë. Të gjithë i thanë: ‘Ne duam t’ i shërbejmë Zotit tënd. Ushtari i ri u habit dhe pyeti-çfarë po ndodh? Kapiteni duke qarë hapi kapuçin e xhipit dhe i tregoi të riut :- se makina nuk ka motor!

Pastaj djali tha :- E sheh?

Ky eshte Zoti qe i sherbej, asgje nuk eshte e pamundur tek Zoti, Zoti qe i jep jete atij qe nuk ekziston. Ju mund të mendoni se këto janë gjëra të pamundura, por tek Zoti të gjitha gjërat janë të mundshme.

Po e lexon këtë, Zoti po punon për super mrekulli në jetën tënde. Thuaj ” Amin ” dhe #shpërndaje nëse beson në mrekullitë e Zotit.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *