Fryma poetike e së dielës me poetin;Hekuran HALILI

Kam nis të bëhem një det

———————————-

Agoi plot dritë kjo ditë ,

Drit’ e agimit gjithçka nis e zgjon,

Edhe gurin ,edhe lulen, edhe drurin,

Që nisin e lulëzojnë,

Veç lumin jo, veç detin jo,

Se lumi dhe deti s’flenë asnjëherë…

Edhe mua, si lumin ,si detin,

Dritë e agimit zgjuar më gjen,

Mos ndoshta kam nis të bëhem një det,

Ku heshtazi në të po zhytem, po mbytem,

Me dëshirë edhe vetë?!…

/www.QendraPress.com/