Ka  ikur në amshim Haki Bajram Gashi- Babi i Heroit Tahir Gashi

   Të mërkurën ne pasditen e 22 korrikut 2021,ka ikur në  amshim njeriu më i moshuar në Landovicë dhe njeriu shumë i respektuar ‘’Baca Ki’’ kështu e thërrisnin të gjithë në Landovicë. Hak Gashi ishte një burrë i kalitur nëpër  dekada dhe ishte një bamirës i pashoq, Të gjithë ata që kanë njohur i dinë edhe meritat dhe mirësitë e Tij. Ishte një enciklopedi e vogël që dinte ngjarje dh raste që mbante në mend, Ai ishte një  atdhetar i përbetuar sepse këtë atdhedashuri e kishte bartur tek bijë ë tij. Bakiu veprimtar i dalluar në diasporë, Kurse Sherifi një atdhetar e veprimtarë i shumë organizimeve në Kosovë. Që në kohën e studimeve Sherifi dallojë si një atdhetar, ishte i organizuar që para luftë në kalitjen djemve të rijë  për ti përgatitur për luftë, ishte veprimtar politik  që  shkroi qindra parulla në paralufte  në Kosovë kur dënoheshin  njerëzit për dy shkronja, Sherifi   shkruante parulla të gjata me qindra metra,Po ashti edhe Iliri  ,Kurse  sugari më i ri i Bacës Ki Tahiri ishte ndër të parët që shkoi në fronte dhe  pas shumë betejave në Vërri ra për të mos vdekur kurrë, Ai diti të kalit bijë  e tij për lirinë e Kosovës:Sot ai iku për tu bashkuar më Heroin e Kosovës të birin e  tij  Tahirin të birin e tij  të cilin e  deshi shumë por  ai u burrërua dhe  këtë krenari e mbajti në brenda  vetes  bashkë me   Nanën -Fahrije  burrëreshë e çmuar /  Baca Haki ,iku nga kjo botë duke lënë zbrazëti të madhe në familje e fshat, I lehtë  i qoftë dheu atij burri të fjalës e Besës./qendrapress,com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.