KONSUMIMI I SHPESHTË E UJIT, FAKTOR POZITIV NË LUFTËN KUNDËR COVID 19

0

Konsumimi i shpeshtë e ujit, faktor pozitiv në luftën kundër Covid 19

Janë duke u bërë studime të ndryshme nga e gjithë bota, për të njohur sa më mirë virusin Covid 19 dhe karakteristikat e tij. Janë dhënë mendime, janë provuar mënyra e gjithçka tjetër, por deri tani, nuk kemi një kurë ose një vaksinë për këtë virus, raporton Insajderi.com

Shkencëtarët nga Japonia, kanë dhënë një këshillë interesante, por që mund ta aplikojmë secili nga ne. Ata kanë rekomanduar konsumimin e shpeshtë të ujit(çdo 15 minuta nga një gllënjkë) sepse sipas tyre, duhet vazhdimisht goja të mbahet e lëngshme e asnjëherë të mos lejojmë tharjen saj, për arsye se nëse virusi depërton deri në gojë, uji do ta dërgojë në lukth dhe atje do të mbytet nga thartina. Nëse nuk pini rregullisht ujë, virusi mund të depërtojë deri tek mushkëritë tuaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *