Me shëndet të mirë do të rimëkëmbim ekonominë dhe do t i mposhtim sfidat

0

               Sa pengohet  ekonomia e  vendit për shkak të kufizimit të  lëvizjes së lirë nga ora .21.00 deri në orën 5 të mëngjesit? Mrs. Arta Zajmi,pohon;-“Situata e pandemisë ka ndikuar edhe në stagnimin e zhvillimit të ekonomisë.

Asgjë për këta muaj nuk rrodhi si me parë në momentin kur u kufizua edhe lëvizja e lirë e popullit.

        Për muaj të tërë  njerëzit bredhin por cdohere me kujdes të shtuar,me maska në fytyrë dhe me një gjendje psikologjike të ndjenjës së frikës duke e shmangur panikën aktuale.

       Prizreni njihet për popullin e tij punëtor ndër vite andaj dukshëm për këta muaj ndikoi në rënie të ekonomisë situata aktuale e pandemisë.

Shitoret janë të hapura deri në orën 21 për shkak të kufizimit të lëvizjes së lirë.

Kjo situatë ndikoi në rënien e fuqisë blerëse te klientëve,andaj biznesi i vogël u tkurr në Prizren pa një pako të rimëkëmbjes ekonomike nga qeveria aktuale,thuajse është e pamundur që të zhvillohet ekonomia e vendit.

    Edhepse shpresojmë se shpejti që kjo rënie mos të pësojë humbje të mëdha me punën dhe vigjilencën e një populli punëtor që e ka qyteti ynë ndër vite.

        E rëndësishme është ta kalojmë këtë situatë që mbretëron për këta muaj.

Ne theks të vërtetë dua të cekë se ekonominë përsëri e rimëkëmbin njerëzit, por shëndeti është vlerë që në këtë kohë duhet t i kushtojmë kujdes të shtuar.

Me një shëndet të mirë për të cilin po luftojmë në këto ditë nga virusi tinëzar me mirë thënë armiku i padukshëm ne me punën tonë do ia dalim mbanë.

Të qëndrojmë stoike ndaj luftës me COVID-19. Me shëndet të mirë do të rimëkëmbim

ekonominë dhe do t i mposhtim sfidat e saj në kohe./qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *