Qentë lehin -karavani vazhdon- Shkruan :Salih ÇOÇAJ

0

         Motivimi i një atdhetari të  mire, për të bërë punë të mira rrjedh prej spirtit  fisnik dhe brumimit  familjar. Në këto dy burime fisnike të peronalitetit nuk do të mund të gjejmë as mbështetjen më të vogël për mospunë dhe dembelizëm dhe  as  për ndonjë  pikëllim. I këtillë ëstë  presidenti Kosovës dhe i gjithë  elita e UÇK-së, sepse  ata   më  fisnikrinë  e tyre e nisën luftën për liri dhe  Çlirimin e  Kosovës   të  roberuar nga  Serbia mbi 100 vjet. E, për gradën që ka veprimi i punëve të mira më së miri na tregon këshilla e qytetarëve, lavdërimi dhe respekti që pupulli bënë  për ata. Kurse  njerezit si Albin Kuri sado që  mundohen të përulin keta  fsnik ata  përkundrazi populli po I  ngrit në tribunë,. Kështu ndoi edhe mbrëmë ishte gjatë pritej madhështore që iu bë  Presidentit, Prandaj aio thënëja “ Qentë lehin karvani vazhdon”  mbrëmë edhe njëher u bë reliatet  se  ky popull dinë të vlerson dhe mbi të  gjithë  di  kush është në mbrojteen e tij e kush jo.,, Nëse dikush  mbjellë ndonjë pemë fruta  do të hajë, por nëse  kush mbjelle therra  , domosdo se do të therrohet së pari vete, Kjo u pa  në qeverinë Kurti për vetem 51  ditë.

Kot lehin ose llomotisin  një grup qenesh, këlyshësh ose zagarësh të ndryshëm të Serbisë, Rusisë,  ose dikujt tjetër, mos lehni se koha  po ju demanton Sepse, qentë, klyshët ose zagartë, tjetër zanat ose profesion nuk kanë, përveç lehjes, llomotitjes ose kafshimit të njerëzve ose zotërinjève të tyre që i mbajnë ose rrisin me bukë.

        Athua se edukata, kultura, informimi, emancipimi, nderi (morali), disiplina dhe kauzaliteti shteteror, nacional ose politik së bashku me frymën perëndimore ose oksidentale të Kosovès dhe shqiptarève, paskan ngelur nè duartë e atyre  që  vertetë nuk ia duan të mirën Kosovës , Jo mor jo, Kosova  i do Çlirimtarët se me ata ka par dritën e  diellit, ka shijuar  lirinë e  vendit  dhe  lirinën e  gjuhës së tyre

U mor vesh se nëse zhduken, injorohen, shpërfillen ose anashkalohen shkenctarët, pedagogët, akademikët, filozofët, politologët, intelektualet Çlirimtarët  . Kombi vdes ose merr para nfraktit. Në Kosovë kjo nuk do të ndodhë sepse ende  është gjallë fryma e  Adem Jasharit është  fryma e atyre që istikameve  lane gjymtyrët  për këtë liri, Kosova është e kosovarëve  dje ata  e djnë se kush  është në mbrojte të tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *