Qeveria ka qenë e detyruar ti ndërmerë këto masa se përndryshe situata, ka mund të dalë nga kontrolli

0

              Ymer Rogova  kë shillar  politik nga  AKR pyetjes  se cili është  vlerësimi Juaj  për masat e reja  të  qeverisë   Hoti për coronavirushin?ai tha;-   “Rëndimi i situatës së  pandemisë  deri në  pë rmasa shqetësuese, është  si pasojë  e hapjes së  shpejt si dhe mos respektimi i masave mbrojtë se nga qytetaret.

    Numri i të  infektuarëve javë t e fundit është  shumw i madh, shpesh e kalon 50 për qindshin e numrit të  të  testuareve. Po ashtu edhe numri i atyre që  e kanë  humbur jeten në  luftë  me korona virusin ështw i madh.

        Tash e ka kaluar numrin 100. Masat mbrojtë se që  i ka parapare IKSHP-ja dhe Ministria e Shëndëtesisë  e që  janë  bartja e maskës dhe distanca, nuk janë respektuar në  lokalet hoteliere, tregëtare, e as në  rrugë e gjetiu.            Kur këtu të  shtojme situatën politike dhe përplasjet partiake për qëllime primati, duke rrezikuar shëndetin e qytetarëve, situata e pandemise arrinë  në  kufijë  alarmues. Duke pas parasysh gjendjen e brishtë  në  sistemin tonë  shëndetësor, kapacitetet e të  cilit veq janë  të  mbushura me të  sëmurë  nga coronavirusi, është  e domosdoshme që  qeveria të  ndërmerrë  masa ma radikale për të  penguar përhapjen e metejme të  pandemisë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *