Si shoqëri fatkeqësisht ,përpara shëndetit kemi nxjerrur një detyrim që është në kundërshtim me masat e rekomanduar nga Instituti Mjekësor

0

              Mimoza Deliaj-Cerani  Psikologe,pas gjendjes së   krijuar në   Kosovë   për “QendraPress” shkruan “Çdo ditë  që  vjen  rritet numri  me të prekurit me  Virusin Corona.Ndërsa shoqëria jonë nuk po arrin  ta bind vetën  që Virusi Corona nuk kursen jetë njerëzish, nuk klasifikon shtresa të shoqërisë. Ne si shoqëri dita ditës po bëhemi mospërfillës ndaj  masave që IKSHPK na udhëzoi për mbrojtjen nga Virusi Corona- Covid-19.

         Si shoqëri fatkeqësisht përpara shëndetit kemi nxjerrur një detyrim që është në kundërshtim me masat e rekomanduar nga Instituti mjekësor. Ne  detyrojmë veten të jemi pjesëmarrës në  ahengje, ne zemërohem poqese nuk na vjen daja,halla,tezja apo e ftuara e ahengut,dhe me zemërimin tonë sikur i detyrojmë  t’i shperfillin rregullat e përcaktuar nga Instituti mjekësor. 

Duke qenë të vetëdijshëm për pasojat që kemi nga shpërfillje e rregullave ne prap vazhdojmë të rëndojmë edhe më shumë njeri tjetrin ne vend që t’i presim rrugën kësaj të  keqe që ka kapluar botën ,ne i kemi hapur rrugë, i kemi çelur derën dhe duket sikur po e presim me “Ë el come !”

          Nëse vazhdohet me këtë mospërfillje rregullash pasojat do të jenë shumë,  shumë më të mëdhaja sesa pasojat e pasluftës të  vitit 1999.

Një ditë mbase do fillojmë të flasim me vete,do kemi luhatje të qëndrimeve tona, do të vijmë edhe të më e keqja.Shtimi i varfërisë do të bëhet shkaku kryesor i shthurjeve të raporteve familjare e shoqërore, shkaqe këto që çojnë në trauma, depresion,duke rrezikuar edhe më çmenduri apo edhe vetëvrasje.

          Virusi Corona përveçse  është sëmundje është edhe çështje që kërkon shqyrtim serioz.Prandaj si shoqëri duhet të mobilizohemi t’i gjejmë shtigjet e labirintheve apo qorrsokaqeve në të cilat jemi futur pa dashur të dijmeë  çka po ndodh me ne dhe rreth nesh./qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *