Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Jetojmë në një moment historik nga një virus që po bënë historinë globale Shkruan;Dr Xhevat Elezkurtj, drjjtor I QKMF  në Prizren

Jetojmë në një moment historik nga një virus që po bënë historinë globale Shkruan;Dr Xhevat Elezkurtj, drjjtor I QKMF në Prizren

   Ti kthejmë masat e izolimit apo jo kjo do mvaret nga shumë faktorë të cilët do determinojnë sjelljen tonë sociale për vehten dhe te tjerët. A mjaftone shprehja vendosni maskat ,lani duart dhe mbani distance sociale ? Unë themë se jo. Në aspektin e kryerjes së obligimeve të mases  ndaj të “ndëgjushmes”e thënë me...

Post
Po, normalizohet gjithçka! Vetëdije Kombëtare apo, duartrokitje për gjendjen e rënduar? Shkruan; Petrit Dibrani

Po, normalizohet gjithçka! Vetëdije Kombëtare apo, duartrokitje për gjendjen e rënduar? Shkruan; Petrit Dibrani

Pamfleti, letra, apo informata, e bërë publike për opinionin e gjërë, nga zyra e prokurorit të përgjithshëm, të Gjykatës Speciale, ishte jo e drejtë juridikisht dhe jo ligjore, nëse shihet si normalizim, apo fillimi i ç’kapjes, shkapjes së shtetit, atëher unë personalishtë them se është, sikur peshqit të mbijetojnë në ujin e turbulluar. Ata të...

Post
A mund të shtyhet, për një kohë të gjatë, takimi në Washington? Shkruan:Petrit Dibrani

A mund të shtyhet, për një kohë të gjatë, takimi në Washington? Shkruan:Petrit Dibrani

Kujdes, duhet unitet dhe bashkërendim të subjekteve politike, në Republikën e Kosovës, ndryshe qeveria Hoti, mund ti ketë ditët e numëruara…. O sot, o kurrë, unitet dhe bashkim, të mendimeve, nga të gjitha kuadrot elite dhe politike! Zbulime shkencore, nuk dimë dhe nuk mundemi, të paktën unitet, bashkim dhe fuqi. Vetëm bashkimi dhe unifikimi i...

Post
Prof Amantina Pwrvizaj Kelmendi ; Përkundër respektimit normativ të deritanishëm, ne dështojmë në fund!

Prof Amantina Pwrvizaj Kelmendi ; Përkundër respektimit normativ të deritanishëm, ne dështojmë në fund!

.Si e vlerësoni rritjen e numrit të rasteve të coronavirusit.Cilat forma i mendoni për të ardhmen? Prof Amantina Pwrvizaj Kelmendi tha;-‘’  Se cila situate jo e zakonshme, qoftë ajo sociale, politike apo shëndetësore, kërkon vetëdije të lartë për të vepruar drejtë! Aftësia për t’u bindur në rregulla dhe respektimi i normave për ne si shoqëri,...

Post
Msc: Arta Zajmi,mësimdhënëse; Një mos disiplinë në popull kushton shumë

Msc: Arta Zajmi,mësimdhënëse; Një mos disiplinë në popull kushton shumë

                                    Si e vlerësoni rritjen e numërit të rasteve të coronavirusit .Cilat forma i mendoni për të ardhmen? Msc: Arta Zajmi ,mësimdhënëse pohon;-                                                          ‘’Koronoavirusi një sëmundje e cila po përhapet dita -ditës kërkon kujdes maksimal . Asgjë nuk është e rastësishme që numri i të infektuarve shtohet . Duhet ëe vetëdijesohen njerëzit çdo ditë...

Post
Durak Zyrapi,koordinator i zyrës regjionale në Institutit Shëndetësor; Masat nga të dhënat nga IKSHP nuk respektohen në përpikëri.

Durak Zyrapi,koordinator i zyrës regjionale në Institutit Shëndetësor; Masat nga të dhënat nga IKSHP nuk respektohen në përpikëri.

          .Si e vlerësoni rritjen e numrit të rasteve të coronavirusit.Cilat forma i mendoni për të ardhmen?  Durak Zyrapi,koordinator i zyrës regjionale në Institutit Shëndetësor  tha:-‘’Duke parë numrin e shtuar të rasteve, shihet qartë se masat nga të dhënat nga IKSHP nuk respektohen në përpikëri, dhe ne si Inspektorat Sanitar të nivelit Qendror dhe lokal...

Post
Msc.Kosovare Gjevukaj Psikologe klinike; Nëse kjo rritje vazhdon atëherë masat duhet të kthehen në gjendjen e mëparshme,

Msc.Kosovare Gjevukaj Psikologe klinike; Nëse kjo rritje vazhdon atëherë masat duhet të kthehen në gjendjen e mëparshme,

Si e vlerësoni rritjen e numrit të rasteve të coronavirusit. Cilat forma i mendoni për të ardhmen?   Msc. Kosovare Gjevukaj Psikologe klinike thotë;-‘’ Rritja e numrit të rasteve me Covid-19 tregon se masat e lehtësimit duhet të shqyrtohen , ndonëse edhe të transformohen në masa më të kufizuara.     Ky ndryshim drastik dhe i menjëhershëm...

Post
Çrregullimet e gjendjes shpirtërore (afektive) dhe keqpërshtatja

Çrregullimet e gjendjes shpirtërore (afektive) dhe keqpërshtatja

Shkruan LULE ALIDEMA psikologe klinike Nga vet ideja se njerëzit dallojnë, atëherë nënkuptohet se, edhe gjendjet emocionale e shpirtërore te njerëzit dallojnë, disa persona shumë më lehtë mund të ndeshen me çrregullime të ndryshme psikologjike.Çrregullimet psikologjike janë mjaftë komplekse, gjë që mund të shpiejn deri në fatalitet njeriun!Një ndër çrregullimet më të rënda që cënojnë...

Post
Shaqir Totaj. Nënkryetar I PDK-së dhe kryetar i degës në Prizren: Tentimi i akuzimit të tyre nga ana e prokurorit duke publikuar emrat akoma pa u konfirmuar aktakuza nga gjygjtari i procedurës paraprake tregon se kemi të bëjmë me mos respektim të procedurave ligjore

Shaqir Totaj. Nënkryetar I PDK-së dhe kryetar i degës në Prizren: Tentimi i akuzimit të tyre nga ana e prokurorit duke publikuar emrat akoma pa u konfirmuar aktakuza nga gjygjtari i procedurës paraprake tregon se kemi të bëjmë me mos respektim të procedurave ligjore

Kryetari i PDK dhe Presidenti i Kosovës janë dy ikona apo simbole te sakrificës dhe rezistencës e cila solli shtetin e Kosovës. Tentimi i akuzimit të tyre nga ana e prokurorit duke publikuar emrat akoma pa u konfirmuar aktakuza nga gjygjtari i procedurës paraprake tregon se kemi të bëjmë me mos respektim të procedurave ligjore...

Post
Mrs.Arif Kabashi; Propaganda denigruese serbe ndaj shqiptarëve si tërësi dhe UÇK-së si ushtri u bë e pa dobishme në shekullin e informimit e digjitalizimit

Mrs.Arif Kabashi; Propaganda denigruese serbe ndaj shqiptarëve si tërësi dhe UÇK-së si ushtri u bë e pa dobishme në shekullin e informimit e digjitalizimit

Ngritja e aktakuzave kundër dy figurave kryesore të UÇK-së, Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit është kurorëzim i fitores më të madhe politike të Serbisë ndaj Kosovës që nga çlirimi e deri më sot. Lufta e UÇK-së, politikën shoviniste serbe ndaj shqiptarëve e zhveshi turpësisht para botës së civilizuar. Propaganda denigruese serbe ndaj shqiptarëve si tërësi...