Fryma poetike e së mërkurës me poetin;Setki Q, JASHARI

Moj korçare…

————————

Në ballkon lozje

Moj çupkë korçare…

Serenata këndoje…

Më çmende fare…

Sa bukur kërceje

Sa ëmbël shikoje

Më hoqe mëndjen

Më vodhe zemrën

Me ëndrrën fluturoja

Çdo natë vija tek ti

Me hënën bisedoja

Derdhja mallin për ty

Rezet e hënës shaluar

Me shpirt i dashuruar

Tek krevati yt ndaloja…

Dhe ëmbël të lëmoja

Me etje puthja syt e zi

Flokët dhe buzët e tua

Të thura shumë poezi…

Të t’rrëfeja sa të dua…

Nga qielli mora yjet

Bëra gërma ngjyrë ari

Qëndisa bukur fjalët

Për ty,e imja dashuri

Në ballkon qëndroj

Me gjithë yjet bisedoj

Adhurojmë perëndinë

Që dhuroi dashurinë

Moj korçare e bukur

Të dua vërtet shumë

Eja shpejt moj flutur

Se m’ke lënë pa gjumë

/www.QendraPress.com/