Duke qenë dëshmitar që u përballëm me karantinim, por edhe me liri të lëvizjes vlerësoi që aktiviteti ekonomik dhe jeta e qytetarit nuk duhet kufizuar

0

Prof, Mustafë Kadriaj ekonomist lidhur me  ate , Si mundet më lehtë Kosova ta kalojë këtë pandemi ,pa e dëmtuar edhe mëtej mirëqenjen e jetës? Tha;-“ Vlerësoi që pandemia krahas  dëmeve shëndetësore dhe ekonomike , njëherit ishte shembulli më i mirë që në ato shtete ku nuk kishte koordinim kombëtar ku për fat të keq Kosova dha shembullin më të keq për mos koordinim ku ish partitë e kolaicionit LVV dhe LDK shfrytëzuan pandeminë në llogari të subjektivitetit të tyre duke prishur koalicionin  në kohë pandemie.

         Duke qenë dëshmitar të lëvizjeve politike në kohë pandemie derisa ishte në pushtet LVV-ja kishte masa të karantinimit ,duke shkelur kushtetuten ndërsa me të nuhatur që po i rrëshqet pushteti bën prova për protest duke grumbulluar qytetarë të shumtë derisa në anën tjetër ndaloi edhe faljen e festës së Fitër Bajramit.

    Me të marr pushtetitn LDK në koalicion me AAK, Nisma dhe minoritete dha sinjale për liri të levizjes si të qytetarve dhe te bizneseve ,por që natyrisht mundësia e atakimit me virusin korona u rrit që rezultoi me rritjen e numrit të të infektuarëve ,por me numër të vogël të viktimave .Por, java e kaluar rezultoi me rritje të viktimave duke rritur dozën e panikës dhe njëherit me paralajmrim të masave nga ana e qeverisë në qytetet e mëdha.

          Duke qenë dëshmitar që u përballëm me karantinim, por edhe me liri të lëvizjes vlerësoi që aktiviteti ekonomik dhe jeta e qytetarit nuk duhet kufizuar, por me masa mbrojtëse gjatë kryrejs së shërbimeve e them këtë sepse Kosova nuk ka komditet që ti mbanë qytetaret me pako emergjenet ku edhe ato pagesa janë proceduar me vonesë që po të priste qytetari nga ato pagesea me të vëret do kishte  kriza sociale.

   Si përfundim pandemia ishte një shembull  i mirë për të  bëre me dije LVV-së dhe LDK-së që i gjithë ai trumbetim për  një qeverisje ndryshe, pandemia tregoi më së miri që LVV  janë të papërgaditur për qeverisje  derisa LDK-së i mungon guximi për veprim.qendrapress,com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *