Fryma poetike e së dielës me poeten;Ermira BEZATI

Ishe ti,apo sytë e tu?

———————————

Thirrja jote e heshtur

Nuk e di kush foli

Ishe ti,apo sytë e tu?

Ka një ndryshim të madh.

Nëse do ishe ti, do të fliste njeriu.

Po sikur të ishin sytë e tu!!

Shpirti yt foli

Dhe para saj

Heshtja pushton

Dhe bëhet poezi, poezi dashurie,

Duke folur me njëri-tjetrin në heshtje

Vetëm me sy.

Pastaj të fërkova me pamjen time, dhe mendova

Çfarë t’i them buzëve të tua?!

Org meaty ngjak ngjak ngjak

Deri në frymën e fundit….

Dhe mes tokës është një metër mbi të

Unë duke fluturuar duke ëndërruar të të puth.

A e kuptoni tani dilemën time?

Dhe nëse e merr më jep një sy.

Dhe nuk do të mendoj dy herë për të të puthur.

Ermira Bezati 28/12/23

/www.QendraPress.com/