Ju prezentojmë poetin;Argjend HASANI

0

SHKRUAJ POET E MOS U NDAL

Shkruaj poet e mos u ndal,

me penën tënde të artë

që mbanë në duar,

me shumë mallëngjime.

Të buzqesh fytyra

si shkrepa mbi kok kohe,

vargjet tuaja qëndrojnë

për lexuesit shqiptarë.

Pena juaj poet, nuk ka ndalje,

këtë e di dhe shteti, mërgimtari,

këtë e di dhe qielli dhe retë,

shkruajnë, botojnë, udhëtojnë.

Shkruaj poet e mos u ndal,

shkruaj drejt pushtimesh

të hapësirave të reja,

duke shënuar rezultate.

Duke afruar fryte rrugë të reja,

e për të arritur edhe më

caqe, gëzime e hare,

bindje dhe më të thella,

së kaluari ura e ura e ura.

Mos u ndal poet,

mos u ndal, mos u ndal!

Ti ke anën e popullit

të pamposhtur asnjëherë,

ti ke anën e muzës së shenjtë!

Mos u ndal, as ti , njeri i thjeshtë,

se edhe ti je si pena e poetit,

krijuesit e shkrimtarit z. Argjend Hasani

që kurrë s‘ka ndalje…!

NË DJALL TË MALLKUAR

Çka tha?

Çfarë ka thënë?

Pse ka thënë?

Çka kishte dashtë të thotë?

Çfarë bëri?

Çka ka bërë?

Pse e ka bërë?

Çfarë kishte dashur të bëjë?

Ku ishe?

Çfarë bëje?

Çfarë thoje?

Ku do shkoje?

Pse do shkoje?

Në djall të mallkuar

Krye(bythë)grisurit beduinë 

Bota iku para prore

Ne ngelëm “primitivë”.

Çka, çfarë

Ku dhe pse?

Ne vdesim kështu

Sepse kështu kishim LE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *