Ka ndërruar jetë Prof Fadil Vezaj, e përkujtojnë Dega e LDK-së dhe shumë bashkëpunëtorë

0

   Pas një sëmundje  të shkurtër  ka ndërruar jetë Prof, Fadil Vezaj, një  profesor  shembull i një  intektuali dhe  një profesori  si dhe njëherit edhe  veprimtar I dalluar  poliitik në kuadër të  LDK-së. Prof Vezaj ishte njëri nga  mësimdhënësit që  ka bërë shumë për arsimi  shqip, Duke qenë  professor i dalluar që  në kohën kur arsimi bëhej paralel  me ate të  Serbisë. Ai ishet në krye të arsmit shqip dhe palëkundur qëndroi në  arritjet më të mira arsmore.

Tani me  pietet e përkujtojë  edhe Dega e LDK  në Prizren e  Zhur ku ai ishte një  veprimtar I pa lodhur I qështje atdhetare dhje  pas  clirmit të  Kosovës, Kështu e   kujtojnë veprimtarët oltik   “Me keqardhje morrëm lajmin per vdekjen papritur të Mikut, Profesorit Fadil Vezaj nga Zhuri. Do te mbetesh gjithmonë si një person me tipare te larta njerëzore. E kijton kuvendari. P.H.” Thonë bashkëveprimtarët e profesorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *