Kjo ngjarje është një sulm ndaj një investitori, Shkruan:Hasan Ahmetaj,Këshillar Politik i Ministrit Vesel Krasniqi në MTI

0

Sjellja agresive e disa efektiveve të  policisë  ndaj një  familjeje të  tërë  është  një  akt dhune i neveritshem dhe i pa pranueshë m për shoqërin dhe shtetin tonë .

       Duke e njohur personalisht sipërmarrësin z.Ymer Kukaj si një  njeri të  ndershëm dhe punëtor, pa asnjë  precedent penal në  jetën e tij, shprehë  keqardhjen time të  thellë  për ngjarjen, dhe u kërkojë  institucioneve përgjegjëse të  veprojnë  menjëherë  për t’i ndëshkuar ata punonjës policie që  kanë  shkelur ligjin dhe dinjitetin njerëzor.

      Me të  rëndë  e bënë  ngjarjen fakti se edhe pas shoqërimit në  rajonin e policisë , dy zyrtarë  policor kanë  ushtruar dhunë  fizike dhe verbale ndaj z.Kukaj dhe dy djemëve të  tij.

I gjithë  arrestimi dhe dërgimi në  rajon ka ndodhur për mos vendosjen e një  maske,     Prokuroria nuk e ka vlerësuar ngjarjen si shkelje të  ligjit dhe të  ndaluarit janë  liruar menjëherë  nga policia.

Si qytetar në  radhë  të  parë  dhe si një  zyrtar i Ministrisë  së  Tregëtisë  dhe Industrisë , dënojë  ashpër dhunen policore të  paprecedent dhe ne shkelje flagrante të  të  drejtave bazike të  individit të  garantuara me kushtetutë .

Kjo ngjarje është  një  sulm ndaj një  investitori, i cili për disa dekada ka punuar në  diasporë  dhe kursimet e tij ka vendosur t’i investojë  në  vendlindje.

Individë t që  keqpërdorin autoritetin shtetëror, duke mos njohur asnjë  norme ligjore dhe morale duhet të  vihen para përgjegjësisë .”shkruan z Ahmetaj.qendrapress,com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *