Kongresi jep dritën jeshile për shkarkimin e Trump-it

231 vota ligjvënës amerikanë kanë votuar për shpallje fajtor të presidentit amerikan, Donald Trump, për kaosin e shkaktuar në Capitol Hill.Në mesin e tyre ishin edhe 10 republikanë të cilët votuan kundër presidentit nga partia e tyre, raporton CNN.Nga Senati procedura do të vazhdojë në Dhomën e Sipërme të Kongresit.

Aty vendoset përfundimisht për shkarkimin e Trump-it. Sipas Kushtetutës amerikane dy të tretat e senatorëve janë të nevojshëm për të dënuar dhe larguar presidentin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: