Në vend të vetëizolimit,të shtohet presioni te qytetarët për vetëdijësim sa më të lartë

0

        Munir Basha ish zv ministër, se a duhet pasur vetëizolim për të gjithë vizitorët, që kthehen nga Shqipëria? Pohon-“ Përshkallëzimi gjendjesë me përmasa shqetësuese me pandemi në vendin tonë,

     Qeverinë tonë po e detyron të ndërmer masa të shumta dhe nën presionin kohor që,si pasojë po ndodhë që jo të gjitha masat të jenë adekuate.

Në këtë kontekst,edhe masa e vetëizolimit për qytetarët tonë që kthehen nga Shqipëria dhe vendet e rajonit,konsideroj si një masë jo edhe aq e qëlluar,nga fakti se është vështirë të zbatohet nga qytetarët dhe akoma më vështirë të kontrollohet nga organet kompetente.

              Alternativa e kësaj mase mund të jetë apeli i Qeverisë për kujdes të shtuar për respektimin e masave preventive si gjatë qëndrimit jashtē vendit,ashtu edhe pas kthimit në vend.Pra,në vend të vetëizolimit,të shtohet presioni te qytetarët për vetëdijësim sa më të lartë për respektimin sa më strikt të masave preventive për mbrojtjen nga pandemia.”/qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *