Për 100 gra të Prizrenit hapet Qendra artizanale

0

     Me një  cermoni rasti sot  është  hapur qendra  artzanale   , e cila  është  hapur me  fondet e  drejtorië së  Administrtaës   së  komunës së  Prizrenit, e ku të  pranishëm ishte  kryetari I komunës së  Prizrenit Mytaher  Haskuka  si dhe kryetari I TIKA   nga  Turqia Chihan Dinqer  dhe kjo qendër  do të  jetë  funksionale  falë  edhe  bashkëpunimit   të qytetit Konja  nga  Turqia  si dhe  Shoqatës “ Yonuz  Emre “:, Kryetari  Haskuka me këtë rats  ka folur  për   angazhimet  komunës  që ka për qëlli mtë aftësojë  këtu  100 gra e të cilat pastaj do të  jenë në shërbim të  ekonomive  familjare, Organizime të këtilla kemi pasur edhe  vitebve tjera  dhe ato  kanë përfitatr trajnime edhe në  turqi

     Drejtoresha e  Turizmit  Sevil Kazaz   tha se  këtu do të  aftësohen 100 gra   për katër muaj ose  edhe më gjatë sepse interesimi është  shumë I madh. Por  këtë  do të  shfrytëzojnë edhe OJQ  për të  plasr puën e tyre

 Kurse  kryetarja e shoqatës së  Grave prizrenase  Ymrane  Fusha, e cila  ka  folur  për   të  gjitha këto aktibvitete  që  janë në shërbim të trashëgimisë   dhe  ruajtjes së traditave.Kjo  e realaizuar edhe në  kohë pandemie  është  e mirëseadhur. Po ajo  pohonse  shoqata e tyre kishte një  ide edhe më të ktë  ër faktnse kjo është afër  LSHP  dhe  është  mundeisa  që ta të kishin edhe kujtime nga këtu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *