Si mund të jemi të lumtur?  –                            Shkruan;Linda Latifi

Sa herë ia kemi bërë vetes këtë pyetje? Në të vërtetë të jesh i pasur dhe me famë mendohet se të bën të lumtur. Në kulturat perëndimore hidhen ide se bukuria është një nga mënyrat për tu ndjerë të lumtur. Ky mendim mund t’i sjellë sukses tregut, por jo atyre që e zotërojnë këtë bukuri. Kurrë mos e vini veten tuaj përfund Kur jepni dorën për të ndihmuar dikë, duhet të jeni të kujdesshëm të mos ju shkelin me këmbë .Ndihuni krenar për atë që keni arritur në jetë Pranoni suksesin tuaj së bashku me humbjen. Përpiquni për progres, jo për përsosmëri. Mos harroni të dëgjoni zërin tuaj. Së paku një orë në ditë uluni dhe mos bëni asgjë. Mos e ngushtoni zemrën tuaj kundër dhimbjes së jetës, por luftoni

Shijoni çastet e bukura që ju dhuron koha .Mos rrini të mbyllur Festoni të gjitha ditëlindjet tuaja, pa marrë parasysh se kaloi dhe një vit .Shqyrtoni jetën tuaj për kufizimet dhe pyesni veten pse arritët atje .Mbillni një pemë dhe shkulni nga kopshti barërat e këqija .Zvogëloni dëshirat për mendimet e këqija .Qani kur ndjeheni keq .Gëzohuni me triumfin e njerëzve të tjerë .Mos lejoni që dikush të tallet me ju .Faleni veten për gabimet që bëni pa marrë parasysh sa i rëndë është ai .Zgjidhni shoqëri të mirë .Asnjëherë mos merrni një pilulë për dhimbjen që mund të ndjeni .Përdorni entuziazmin tuaj për tu veshur bukur dhe jepini vetes një shkëndijë për të ecur përpara .Shikojini në sy personat që doni kur bisedoni .Ecni në shi me çadër të mbyllur .Gëzojini të tjerë me një gjest të bukur .Mbani sytë dhe veshët hapur për të marrë mesazhet që ju duhet nga njerëzit dhe ngjarjet në jetën tuaj të përditshme .Jini të durueshëm

Hani ushqime bio

Ecni dorë për dore me të vërtetën .Shkoni me pushime sa herë të keni mundësi .Qeshni sa më shumë gjatë ditës .Mos e lini veten në vetmi .Jini të përkushtuar, por jo xheloz .Mos mbani mëri me njerëzit .Harroni të shkuarën dhe jetoni të tashmen .Mos gjykoni të tjerët për veprimet e tyre .Dërgojini një mesazh mendjes suaj .Kujtojini vetes se arritjet tuaja në jetë janë reflektim i asaj që ju keni bërë .Shkoni shpesh në piknik .Pranoni frikën tuaj dhe përballuni me të .Kujtojini vetes suaj sa të rëndësishëm jeni për dikë .Mos lejoni që mendimet e të tjerëve t’ju prishin humorin.Mendoni gjithnjë se jeni me fat .Jini të sigurt kur thoni jo

Shikoni anën pozitive të situatave negative .Mos harroni se jeni një qenie shpirtërore në një trup fizik/ Shmangni mendimet negative të të tjerëve

Fluturoni në një balonë Shmangni grindjet

Pranoni gjërat që mund t’i ndryshoni.Shihni jashtë vetes për zgjidhjen e problemeve

Mos harroni se ndjenjat janë për njerëzit Mbrojeni veten nga ndikimet e këqija

Qëndroni në atë që besoni.Respektoni dëshirat e të tjerëve

Kapni çdo moment të jetës me dëshirë.Dhuroni çdo gjë që ju nuk e përdorni

Kurrë mos abuzoni me alkoolin.Merrni përgjegjësi për atë që ju bëni dhe mendoni

Përkëdheleni veten.Asnjëherë mos abuzoni me një fëmijë

Punoni si vullnetarë për të ndihmuar njerëzit në nevojë Përmbahuni ndaj ushqimeve që ju bëjnë keq.Mos hyni në biznes pa qenë të sigurt

Jetojeni jetën me sportivitet

Gjeni një prizëm për të shfryrë zemërimin tuaj

Mendoni për bollëk në vend të mungesës

Mendoni se jeni një i mbijetuar dhe jo një viktimë

Përqafoni një kafshë.Jeni të hapur me jetën

Shihni suksesin si diçka që tashmë e keni dhe jo si një gjë që duhet ta arrini

Përjetoni shkëlqimin dhe frikën e një muzgu

Mësoni të jetoni të ardhmen.Në vend që të besoni në mrekulli, luftoni për to

Faluni shumë gëzim fëmijëve.Ndryshoni qëndrimin tuaj dhe e gjithë jeta juaj do të ndryshojë

Mos përdorni pushtetin tuaj kundër dikujt

Kur zemra juaj është në kundërshtim me kokën, ndiqni zemrën tuaj

Gjithmonë kujtoni se e kaluara është zhdukur gjithmonë

Jetojeni jetën tuaj sipas asaj që ju mendoni se është e drejtë për ju

Pranoni gabimet tuaja.Shihni si rritet pema që ju keni mbjellë

Shihni mikun në vend të armikut në një fytyrë të huaj

Shihni se si ushtria e milingonave ndërton folenë e vet dhe reflektoni për jetën tuaj

Besojini vetes suaj.Mos nxitoni me vendimet që merrni. Zgjidhini problemet tuaja ngadalë

Pranoni komplimentet nga të tjerët dhe do të shihni të vërtetën për veten tuaj

Uluni në lëndinë pa u brengosur për njollat e barit

Mos e dënoni veten për defektet tuaja

Mos u përulni para askujt

Tregojini njerëzve sa i vlerësoni ata.Kurrë mos merrni vendime që janë vetëm për të mirën e të tjerëve. Flisni pak dhe dëgjoni shumë.Trajtojeni mirë trupin tuaj.Lexoni librat që ju pëlqejnë.Plotësojini çdo tekë vetes suaj.Mendoni se dikush tjetër mund të jetë më keq se ju

Dashuroni deri në fund. Mendoni se çdo sekondë nuk kthehet më./qendrapress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.