Statistikat: Sa ndikon maska në ndalimin e përhapjes së Covid-19

0

People wear face masks to protect against the coronavirus as they travel by public transport in Vienna, Austria, Wednesday, July 15, 2020. (AP Photo/Ronald Zak)

         Përdorimi i maskave universale mund të parandalojë afro 45.500 vdekje të parashikuara të lidhura me Covid-19 deri më 1 nëntor, ose rreth një ulje prej 58%

E Diel, 19 Korrik 2020 – 18:00albinfo.chKeystone (AP Photo/Ronald Zak)

Një model i ri parashikimi Covid-19 sjell një argument bindës për të veshur maska ​​dhe mbulesa të fytyrës së rrobave.

Nëse praktikisht të gjithë në Amerikë veshin maska ​​ndërsa janë në publik, mund të parandalojë dhjetëra mijëra infeksione dhe vdekje Covid-19 deri në vjeshtë, sipas studiuesve të Institutit të Metrikës së Shëndetit dhe Vlerësimit të Universitetit të Uashingtonit (IHME).

Aktualisht, me përdorimin e maskave ashtu siç është (midis 20% dhe 60%, sipas IHME) modeli parashikon mbi 208,200 vdekje kumulative deri në 1 nëntor.

Modeli gjithashtu parashikon mbi 100,000 infeksione në ditë deri në fund të shtatorit, duke përfunduar në pikun 168,000 infeksione të reja në një ditë të vetme me 1 nëntor, transmeton Scan.

Deri më tani, ka pasur të paktën 3 milionë infeksione dhe 132,000 vdekje Covid-19 në Shtetet e Bashkuara, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins. Sh.B.A arriti një rekord me infeksionet një ditore me Covid-19 më 8 korrik, me 60,000 infeksione ditore të raportuara, përcjell albinfo.ch.

Por kjo mund të ndryshojë gjithçka nëse 95% e njerëzve tani fillojnë të mbajnë maska ​​në çdo kohë që janë në publik, sipas modelit.

Përdorimi i maskave universale mund të parandalojë afro 45.500 vdekje të parashikuara të lidhura me Covid-19 deri më 1 nëntor, ose rreth një ulje prej 58%, thotë Vos.

Sa për infeksione, modeli parashikon që përdorimi universal i maskave mund të zvogëlojë numrin e infeksioneve në 1 nëntor në pak nën 33.500, një ulje 80%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *