Veteranët E OVL nesër bëjnë marshimin nga “Vorri i Mirë” në Pashtrik drejt fshatit Cahan.

0

    Ish veteranët e  luftës  të fshatit Kobaj,të Prizrenit, nesër  kanë planifikuar marshimin e Madh në kujtim të  luftës për liri. Ky marshim apo kjo ecje  në këmbë do të bëhet nga djemët e Fshatit Kobaj.

Arsyja e hecjes është, ti kujtojmë ditët e vitit 1998 të muajit korrik,ku djemt e fshatit Kobajë ja mësynë  kufirit për të bartur armë dhe për ta furnizuar UÇK-në, në këmbë Pashtrikut  e disa Koretnikut  disa bregi Drinit të Bardhë e disa erdhen nga Zvicrra në luftë  në Kosovë.

  Ky marshim  do të jetë në shenjë kujtimin për muajin Korrik , duke  e kujtuar luftën e UÇK-së dhe sakrificen e atyre që thyen kufirin për të bartur armët e lirisë.

Ata I ftojnë të  gjithë ata që dëshirojnë të bashkangjiten në ecjen  e tyre apo marshimin të ju shkruajnë në inbox për komunikim

 Nëser ora 6:00 bëhët nisja  nga fshati Kobaj.qendrapress.com’\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *