ZEMAJ THOTË SE JANË RRITUR KAPACITETET PËR MENAXHIMIN E PANDEMISË

0

Ministri, Armend Zemaj ka thënë se 200 inspektorë sanitarë shtohen në luftë kundër COVID-19.

Zemaj thotë se janë rritur kapacitetet për menaxhimin e pandemisë

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka thënë se janë rritur kapaciteet për menaxhimin e pandemisë COVID-19.

20 inspektorë saitarë u shtuan në luftën kunder coronavirusit, ka njoftuar Zemaj.

Do të inspektojnë institucionet publike dhe private, produktet ushqimore dhe jo ushqimore; shtesat dhe aditivët në ushqim; higjienën në institucione publike dhe private; ujin për pije, pijet freskuese dhe joalkoolike; subjektet afariste të cilat merren me ushqim, përfshirë edhe zbatimin e parimeve të sistemit HACCP për kontrollin e ushqimit; objektet hoteliere”, ka shkruar ndër tjerash Zemaj.

Kosova ka tash e disa ditë po shënon mbi 200 raste me COVID-19 brenda 24 orëve, kjo gjendja ka alarmuar institucionet shëndetësore që po apelojnë për zbatim të udhëzimeve shëndetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *