Home Opinione

Category: <span>Opinione</span>

Post
Festa e ardhshme e 28 nëntorit do të na gjejë pa liberalizim vizash dhe ende me një kufi administrativ me Shqipërinë    -Shkruan;Dr.Xhevat Elezkurtaj

Festa e ardhshme e 28 nëntorit do të na gjejë pa liberalizim vizash dhe ende me një kufi administrativ me Shqipërinë -Shkruan;Dr.Xhevat Elezkurtaj

             Unë mendojë që për shkak të gjendjes se rënduar me pandemi 19 në Evropë lëvizja e popujve evropian do të ketë kufizime ndërsa për ne Evropa do ta ketë një alibi shterpë për mos liberalizim vizash. Kushtëzimi i popujve për lëvizje në Evropë me dozën përforcuese te vaksinës kundër Covidit do ta vështirësoje edhe...

Post
Dhembja universale ,dhembje e kombit../Shkruan;Besa Bytyqi

Dhembja universale ,dhembje e kombit../Shkruan;Besa Bytyqi

            Një javë  plotë  me dhembja universale ,dhembje e kombit.. kështu shkruan,Besa Bytyqi, në llogarinë e sajë  të FB, vërtetë  kjo javë  ishte tepër e dhembshme .Ja çka shkruan’’ Me ta vra fëmijën në autobusin me nxënës tu u kthye prej shkollës, do të thotë me ta vra zemrën, shpirtin, jetën, lirinë! Për prindërit që...

Post
Bisedimet dhe marrëveshjet iu paraprijnë ndryshimeve…/Shkruan Lendira Berisha

Bisedimet dhe marrëveshjet iu paraprijnë ndryshimeve…/Shkruan Lendira Berisha

                            Bisedimet i paraprijnë ndryshimeve, që me anë të përafrimeve dhe lehtësimeve të përgatisim terrenin, që askush nuk mund të na ndalojë, Bashkimin Kombëtar.Realisht jemi në një situatë “de facto” “de jure” me atë se çfarë duam, dhe atë se çfarë përcakton Kushtetuta e Republikës së Kosovës, konkretisht, neni 1 paragrafi (3), specifikon qartë se:Republika...

Post
ÇKA TREGON RAPORTI I PËRPARIMIT I KËSHILLIT EVROPIAN?-Shkruan; Hisen Berisha,gjeneral

ÇKA TREGON RAPORTI I PËRPARIMIT I KËSHILLIT EVROPIAN?-Shkruan; Hisen Berisha,gjeneral

Gjatë kësaj periudhe sa nuk funksionoi kuvendi, ka pasur shumë zhvillime që kanë kërkuar vëmendjen tonë si deputet, situata ne veri, abuzimi me ligjin e buxhetit ne fushate, Raporti i Përparimit/Këshillit Evropian, ku edhe do e përqendroj fjalën time, meqë ka impakt në imazhin ndërkombëtar të shtetit. Që nga dalja në media e Raportit të...

Post
LDK-ja  nga  një subjekt i rritur në këto zgjedhje, mos vallë do të bëhet patericë e LVV-së??!!-Shkruan ;Kastriot Frengi

LDK-ja nga një subjekt i rritur në këto zgjedhje, mos vallë do të bëhet patericë e LVV-së??!!-Shkruan ;Kastriot Frengi

                       Tani më kur  në këto zgjedhje  u duk së fundi edhe një  shtim i vetëdijes së elektoratit e jo i’’brumosur’’ me  atë  idenë  se LVV është parti e së ardhmes, Duke mbetur  ky subjekt i katërti në zgjedhje lokale, iu dhe kartoni i kuq  për të ardhmen, Sado që u pa  e vërteta  e...

Post
Mjerë kombi për disa infantilë që ia kalojnë vetë shpifjeve të  Serbisë- Shkruan; Lim Duraj, veteran i UÇK-së ,Zona e Pashtrikut

Mjerë kombi për disa infantilë që ia kalojnë vetë shpifjeve të Serbisë- Shkruan; Lim Duraj, veteran i UÇK-së ,Zona e Pashtrikut

     Sa keq  është  kur njeriu   detyrohet të hap  disa portale    që në vete pos fyerjeve e sharjeve  nuk shkruajnë asgjë  reale. Por,  ajo e keqe për të qene edhe më e rëndë është  fakti se  disa shqiptarë  e që e qajnë veten edhe  gazetarë apo më shumë se kaq  siq  është rasti i Idriz...

Post
Ata që nuk e njohin vlerën e çlirimit  janë të gjykuar nga  historia-Shkruan:Kastriot  Frengi

Ata që nuk e njohin vlerën e çlirimit janë të gjykuar nga historia-Shkruan:Kastriot Frengi

  “AKI-ja të spastrohet nga njerëzit e Thaҫit, Veselit dhe elementet e UDB-së e SHIK-ut”Nga Hava Orana Xhukolli ‘’.Prandaj  kjo pamaturi  po të kishte ligje  duhet të shihet se  zonja  Hava  duhet të pyetet e mos të  fyejë   asnjë person e  aq  më pak çlirimtarët sepse ata nuk ishin partizan siç  ishin  të tjerat, Ata...

Post
Cilët do qofshin ata, të cilët nuk patën konsideratë  historia do ti dënoj-Shkruan;Shani Berisha,historian dhe ish luftëtar

Cilët do qofshin ata, të cilët nuk patën konsideratë historia do ti dënoj-Shkruan;Shani Berisha,historian dhe ish luftëtar

Veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës janë kategori më kredibile për çlirimin e Kosovës. Cilët do qofshin ata, të cilët nuk patën konsideratë dhe respektin e duhur për këtë kategori të shoqërisë sonë kurdoherë historia do ti dënoj. Kur themi kategori më kredibile për çlirimin e vendit, fjalën e kemi për ata luftëtar real sot...

Post
Çaste poetike me poeten;Kimete Durmishi

Çaste poetike me poeten;Kimete Durmishi

KU MBETËN VITET ———————————- Vitet lundronin së bashku me dallgët e detit radhiteshin si një kor gazmor mbi shkumën e kriposur të valëve në numërim Ku lëkundeshin lehtë duke i bartur rrezet e arta të diellit mbi to Që rrinin të qeta të patrazuara para syve të mi Dallgë të pashpirta i tërbuan valët e...

Post
Me Shaqën thjesht duan një jetë normale pro evropiane-Shkruan: Izet Shala-veprimtar politik

Me Shaqën thjesht duan një jetë normale pro evropiane-Shkruan: Izet Shala-veprimtar politik

Këto zgjedhje lokale kanë treguare që qytetarët nuk votojnë me inercion,por janë duke analizuar çdo veprim të pushtetit. Nëse bartësit e pushtetit nuk i realizojnë premtimet ,atëherë po ndëshkohen me votë. Në këto njëzet vite,njëzet gjenerata të reja dhe shkolluara janë votues të ri..Këta duan një jetë të dinjitetshme,duan punësim,duan një qytet modern. Thjesht duan...